Kılıçdaroğlu: Bize dinsiz parti diyenlere inanmayın

İstanbul’da yaklaşık 300 din adamıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birbirimizi tanımamız lazım. Bizi başkasından dinlemeyin, bizden dinleyin. Bizi bazı çevreler ‘dinsiz parti’ olarak göstermeye çalışıyor. Bu haksız ithamlara inanmayın. Kurumların dini olmaz” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bize dinsiz parti diyenlere inanmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ataşehir Marina’da İstanbul’un Anadolu yakasında görev yapan din adamları, cami yaptırma ve yaşatma derneği temsilcileri ve müftülük çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu. Basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı kahvaltıda Kılıçdaroğlu, din adamlarına hitap ederken, alınan bilgiye göre şöyle dedi:

“Beni tanımıyorsunuz. Beni ekranlarda kimi zaman bağırırken, kızarken, kimi zaman da kısık sesle konuşurken izliyorsunuz. Birbirimizi tanımamız lazım. Bizi bizden dinleyin, başkasından dinlemeyin. Bu toplantıyı da bunun için yaptık. Bizim yanlışlarımız, hatalarımız da olabilir. Bizzat kendimin de hataları, yanlışları olabilir. Bizi eleştirmekten çekinmeyin. İnançları siyasete malzeme etmek çok doğru değil. Bizi bazı çevreler ‘dinsiz parti’ olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu haksız ithamlara inanmayın. Kurumların dini olmaz. Merkez Bankası’nın dini var mı? Maliye Bakanlığı’nın dini var mı? Bu tür haksız ithamlara inanmayın. O nedenle söylüyoruz; inanç üzerinden siyaset olmaz, kimlik üzerinden siyaset olmaz, yaşam tarzı üzerinden siyaset olmaz.”

Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca adalet, laiklik ve aklın üstünlüğü gibi konulara vurgu yaptı. CHP Lideri, üstünlerin değil hukukun üstünlüğünü, düşünceyi, ifade özgürlüğünü savunan bir adalet anlayışının, insanlığın ilk adımı olduğunu söyledi. Ayrıca, İslam dünyasındaki sorunların, demokratikleşmenin, din ve vicdan özgürlüğünün, sosyal devlet anlayışı ve hukuk devleti eksikliğinden kaynaklandığını anlattı. Kılıçdaroğlu, laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün garantisi olduğunu ifade ederek, devletin inanç dayatması yapmadığı bir düzenin hayata geçirilmesi gerektiğini de söyledi.

Yorumlar