Kılıçdaroğlu başka, vekili başka konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlık sisteminin içeriğini görmeden konuşmak istemediklerini söylerken, Grup Başkanvekili Özel, kapıyı tamamen kapattı

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu başka, vekili başka konuştu
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Hükümetin başkanlık sistemi konusundaki önerilerini görmeden konuşmak istemediğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine partisinin grup bakanvekili kapıyı tamamen kapattı. Grup Başkanveikil Özgür Özel, partisinin başkanlık sistemine tamamen kapalı olduğunu savundu. 

CHP'li Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlık sistemi çağrına yanıt verdi. Özel "Başkanlık sistemi önerisinin geçeceği bırakın kapıyı, bir anahtar deliği yoktur CHP kapısında" diye konuştu
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Başkanlık sisteminin içinde bulunduğu hiçbir teklife evet dememiz, müzakere etmemiz, başkanlığın b'sini konuşmamız mümkün değil. Başkanlık sistemi önerisinin geçeceği bırakın kapıyı, bir anahtar deliği yoktur CHP kapısında" dedi. Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin görüşlerini ifade etti.

Özel, CHP'nin başkanlık sistemi ile ilgili görüşünde değişilik olup olmadığı sorusu üzerine şöyle konuştu: "CHP'nin resmi̇ ve net görüşüdür. Başbakan'ın başkanlık sistemi önerisi varsa, elbette ana muhalefet partisi olarak o teklifin içeriğini görmek isteriz. Çok net olarak söylüyoruz; çayımızı i̇çmek için gelecek olan, Türkiye ile ilgili görüşlerini söyleyecek olan siyasi partilerimizin temsilcilerine kapımız açıktır. Başkanlık si̇stemi̇ önerisinin geçeceği bırakın kapıyı, bi̇r anahtar deli̇ği̇ yoktur CHP kapısında.

Yorumlar