Kılıçdarğolu: Atatürkçülüğü bize yanlış öğrettiler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kenan Evren ve arkadaşlarının Atatürkçülüğü yanlış öğrettiklerini savundu

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdarğolu: Atatürkçülüğü bize yanlış öğrettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığına ilişkin, "Irak Başika'da askerlerimiz var. Olmalı mı? Olmalı. Niye gittik oraya? IŞİD terör örgütüyle mücadele etmek için. Etmeli miyiz? Evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı bir açıklama, her şeyi berbat etti. Mezhep endeksli bir dış politikanın çağrısını yaptı." dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dış politika milli olmak zorundadır. İktidar ve muhalefetin beraber karar aldığı bir alandır dış politika. Dış politikada konuşurken gırtlağınızda 9 boğum olduğunu düşüneceksiniz. İç politikadaki gibi esip gürleyemezsiniz. Irak Başika'da askerlerimiz var. Olmalı mı? Olmalı. Niye gittik oraya? IŞİD terör örgütüyle mücadele etmek için. Etmeli miyiz? Evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı bir açıklama, her şeyi berbat etti. Mezhep endeksli bir dış politikanın çağrısını yaptı. Ne oldu? Irak Başbakanı dedi ki; 'Başika'dan, bizim topraklarımızı terk edin'. Ağır bir şey.

Bütün ülkelerin askerleri var orada, bizim de var. Çağrı yaptık Irak Hükümeti'ne. Biz orada Irak halkının güvenliğini ve IŞİD terör örgütünden Irak'ı kurtarmak için oradayız. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Ama birileri böyle konuşmuyor. Musul operasyonu başladı. Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında. Benim ağırıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını savunmak ve korumak zorundayım. Ama bu dış politika Türkiye'yi felakete sürüklüyor. Yanlış bir politika izliyoruz. Mısır'la kavga ettik. Mısır ile ne derdimiz var bizim? Mısır Ro-Ro seferlerini iptal etti. Tırlarımız Mısır'a gidemiyor. Kim zarar etti? Beyefendi yine koltuğunda oturuyor, yine esip, gürlüyor. Tır şoförlerine, ihracatçılara bir sorun bakalım bu işin sorumlusu kim?"

CHP olarak Mısır'a eski iki büyük elçi olan milletvekillerini gönderdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu görüşmede her iki ülkenin kültürlerinin ortak olduğunu, Mısır ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Biz düzeltmeye, onlar bozmaya çalışıyor. Bu yapı en tehlikeli yapıdır. Bu anlayış, en tehlikeli anlayıştır. Dünyanın her tarafında kapının önüne bırakılan bir Türkiye var." diye konuştu.

ATATÜRKÇÜLÜĞÜ YANLIŞ ÖĞRETTİLER

Bilgi üreten bir toplumun güçlü bir toplum olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne demek Atatürkçülük? Atatürkçülük, üretim demektir. Üretirseniz güçlü olursunuz. Niçin? Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın ardından Barış Anlaşması'nı imzaladıktan sonra ne diyor? 'Savaş meydanlarında kazandığımız zaferleri, ekonomik zaferlerle taçlandıramazsak bu ülkenin bağımsızlığını koruyamayız'. Bize Atatürkçülüğü de yanlış öğrettiler. Bunun da en büyük sorumlusu Kenan Evren ve arkadaşlarıdır." dedi.

Yorumlar