KEİPA komite toplantıları

- KEİPA Türk Delegasyonu üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu: - "FETÖ, DEAŞ kadar tehlikelidir. Hatta daha sinsi yöntemler kullanmaktadır. Türkiye, tüm terörist oluşumların karşısındadır" - "Bir taraftan PKK, PYD ve DHKP-C, diğer taraftan ise DEAŞ ve FETÖ gibi din temelli olduklarını iddia ettikleri sapkın örgütlere karşı ciddi çalışmalar yapmaktayız"

Google Haberlere Abone ol
KEİPA komite toplantıları

ANTALYA (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Delegasyonu Üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "FETÖ, DEAŞ kadar tehlikelidir. Hatta daha sinsi yöntemler kullanmaktadır. Türkiye, tüm terörist oluşumların karşısındadır." dedi.

Gündoğdu, Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde yapılan KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi'nin 48'inci toplantısında yaptığı konuşmada, terörün sadece bir bölgeye ya da ülkeye değil, tüm dünyaya ve insanlığa zarar verdiğini belirtti.

"FETÖ, DEAŞ kadar tehlikelidir. Hatta daha sinsi yöntemler kullanmaktadır. Türkiye tüm terörist oluşumların karşısındadır." diyen Gündoğdu, son dönemde Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'dan Afrika'ya, Orta Doğu ve Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada meydana gelen terör saldırılarının, terörizmin ulaştığı küresel boyutları gözler önüne serdiğini anlattı.

Farklı terör örgütlerinin hedefi olan Türkiye'nin, terörle mücadelede uluslararası iş birliği ve dayanışmanın yaşamsal önemini çok önceden idrak ettiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Ülkemiz, sadece Türkiye'yi hedef alanlar için değil, uluslararası güvenliğe tehdit oluşturan tüm terörist oluşumlara karşı da aynı sağlam duruşu sergilemektedir. Her ne sebeple olursa olsun, terör örgütleri arasında ayırım yapmak ve seçici davranmak kesinlikle kabul edilemez." diye konuştu.

Türkiye'nin, tüm uluslararası platformlarda bu gerçeği ısrarla vurguladığını aktaran Gündoğdu, Türkiye'nin, içeride ulusal güvenliğin gerektirdiği tedbirleri, hukuk devleti ve ceza adaleti temelinde kararlılıkla alırken, uluslararası planda da aktif çaba içerisinde bulunduğunu ifade etti.

- "Dünyanın FETÖ'yü daha iyi anlaması gerekli"

Metin Gündoğdu, Türkiye'nin, BM'nin bütün terörle mücadele sözleşmelerine ve Avrupa Konseyi çerçevesinde geliştirilen terörizmle mücadele alanındaki sözleşme ve protokollere de taraf olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin aynı anda birçok terör örgütüne karşı aktif mücadele içinde bulunduğunu kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:

"Bir taraftan PKK, PYD ve DHKP-C, diğer taraftan ise DEAŞ ve FETÖ gibi din temelli olduklarını iddia ettikleri sapkın örgütlere karşı ciddi çalışmalar yapmaktayız. Dünyanın FETÖ'yü daha iyi anlaması gerekli. Bu örgüt geleneksel terör yöntemlerinden daha farklı bir yol izliyor. Ülkelerin içinde bir paralel devlet kurarak, devleti ele geçirmeye ve çökertmeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçiremeyen FETÖ, darbe girişimi ile işgal hamlesinde bulundu. Tanklarla sivil halkı şehit ettiler. Helikopterlerden açılan ateşle ve jetlerden atılan bombalarla masum insanlara kıydılar. Milletin silahını millete doğrulttular. Ancak halkımız demokrasisine el uzatanların elini kırdı. Çanakkale ruhu ile devletine sahip çıktı."

FETÖ'nün tüm dünya için bir tehdit olduğunu, kendilerinin gerekli uyarıları tüm ülkelere yaptıklarını vurgulayan Gündoğdu, Türkiye'nin farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği eylemlerle uluslararası güvenliği tehdit eden El-Kaide bağlantılı, dini istismar eden terör örgütleriyle de mücadelede ulusal düzeyde her türlü tedbiri en etkin şekilde aldığını ve uluslararası alanda sürdürülen çabalara katkıda bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin, El Kaide ve bu örgütün ideolojisinden etkilenen DAEŞ başta olmak üzere, El Nusra, El Şebab gibi radikal grupların da hedefinde olduğuna işaret eden Metin Gündoğdu, "Tam bir ateş çemberi içinde bırakılan Türkiye'nin bu ateşe çekilmeye çalışıldığı açıkça ortadadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve aziz milletimizin büyük desteği, Türkiye üzerinde planlar kuranları daima yenilgiye uğratmıştır. Irak'ı, Mısır'ı, Suriye'yi, Somali'yi, Brezilya'yı karıştıran karanlık odakların oyunları Türkiye'de işe yaramamıştır. Milletimiz 15 Temmuz'da büyük bir destan yazmıştır. Ben inanıyorum ki bu yolda Allah bizimledir. Milletimizin ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre ve zulme karşı verdiği mücadele mazlumların gözyaşı dinene kadar devam edecektir. Bu hassasiyeti diğer ülkelerden de beklemekteyiz. Bizler onların yardım edip etmemesini umursamadan doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz. İnsani ve İslami vazifemizi yerine getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, bölgede ölüm kıskacı altına alınan siviller için hiçbir şey yapmayan, aksine terör örgütlerini, "Senin teröristin, benim teröristim" diye ayıran zihniyetin karşısında durduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar