Keçiören metrosu bitiyor

Binali Yıldırım; 'Bizimle birlikte Ankara şaha kalktı'

Google Haberlere Abone ol
Keçiören metrosu bitiyor
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Binali Yıldırım;

"Ankara; Cumhuriyetin başkenti, devletin merkezi. 79 milyon vatandaşın adeta ikinci evi. Bütün milletin hukuku Ankara'dan sorulur. 15 Temmuz gecesi Ankara destan yazdınız, destan. Fetoculara, bölücülere göğsünüzü siper ettiniz, en güzel cevabı verdiniz.
Cumhurbaşkanınıza, hükümetinize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktınız. Hainlere, bölücülere fırsat vermediniz." dedi.

Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve 88 farklı hizmetin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'nın ulaşımına önemli bir rahatlık sağlayacak bulvarın rekor denecek kısa bir sürede yapıldığını belirtti.

Bulvarın Ankara'ya kazandırılmasında emeği geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve arkadaşlarına teşekkür eden Yıldırım, sadece tünelleri, köprüleri açmadıklarını, 88 farklı hizmetin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

AK Parti'den önceki dönemde açılış yapanların sadece bir eser açabildiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Nerede bir kulübe görseler koşa koşa gidip onu açarlardı. AK Parti iktidarında o kadar çok eser, hizmet var ki yetişemiyoruz. Toplu açıyoruz ama bitiremiyoruz. Bugüne kadar 'işimiz hizmet, gücümüz millet' diyerek bu günlere geldik. Ankara; Cumhuriyetin başkenti, devletin merkezi. 79 milyon vatandaşın adeta ikinci evi. Bütün milletin hukuku Ankara'dan sorulur. 15 Temmuz gecesi Ankara destan yazdınız, destan. Fetoculara, bölücülere göğsünüzü siper ettiniz, en güzel cevabı verdiniz. Cumhurbaşkanınıza, hükümetinize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktınız. Hainlere, bölücülere fırsat vermediniz."

2002'den itibaren her biri devrim niteliğindeki bütün icraatları Ankara'dan gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ülkeye çağ atlatan, milletin yüzünü güldüren sessiz devrimleri hep Ankara'dan gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, "Bizimle birlikte Ankara şaha kalktı, Türkiye şaha kalktı. Devletin güler yüzüyle üreten başkenti Ankara oldu. Dünyaya örnek şehir olmaya başkentimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın ve özellikle de Keçiören'in ulaşım sorununu hafifletmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Yıldırım, 31 Ağustos'ta Keçiören metrosunun test sürüşlerine başlandığını anımsattı.
Yıl başından itibaren Keçiören metrosunun hizmete gireceğini ve Ankara'daki ulaşım çilesinin sona ereceğinin müjdesini veren Yıldırım, "Bütün Keçiörenliler sevinecek ama iki genç üzülecek. Çünkü onlar, yazdıkları twitte birbirlerine 'aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin’ diyorlar. Keçiören metrosu bitiyor ama sizin aşkınız bitmesin gençler. Millet, vatan, bayrak sevgisi devam etsin." dedi.

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve bulvara bağlanan yollarla Ankara'da trafiğin yüzde 40 oranında rahatlayacağını, Fatih Köprüsü'nün yükünün de bu şekilde azaltacaklarını, açılışı yapılan eserlerin toplam tutarının 2 milyar lira olduğunu vurguladı.

Ankara'da son 14 yılda, gerek şehircilik gerek de altyapı yatırımları bakımından Türkiye'nin bütün şehirlerine örnek olacak bir şehircilik gelişmesi yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, bugünün Dünya Şehircilik Günü olduğunu anımsattı. Yıldırım, "Bu anlamlı günde Ankara'ya yeni eserler kazandırmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Parkları, yeşil alanları ve dinlenme merkezleriyle diğer illerimize örnek hizmetleri Ankara bir bir hak ediyor ve kullanıyor." şeklinde konuştu.

Ankara nüfusunun yüzde 98'sinin doğalgaz, şehiriçi otobüslerinin yüzde 80'ini de temiz yakıt, doğalgaz kullandığını işaret eden Yıldırım, tükettiği kadar da elektriği ürettiğini söyleyen Yıldırım, dünyanın en büyük kentsel dönüşümünü Mamak'ta gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yıldırım, Türkiye'nin en büyük restorasyonu olan Hacı Bayram Projesi'ni de Ankara'ya kazandırdıklarını, uzay sistemleri entegrasyon test merkezini açtıklarını belirterek, Türksat 6A uydusunun da yüzde yüz Türk mühendisinin ve işçisinin emeğiyle burada üretileceğini vurguladı.
Sincan-Çayyolu metrolarını daha önce hizmete aldıklarını anımsatan Yıldırım, Yenimahalle ve Şentepe'de teleferik hattının açıldığını belirtti.

Yıldırım ayrıca Ankara'yı hızlı tren ağlarının merkezi yapacaklarının altını çizerek, 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda Avrupa'nın altıncı, Türkiye'nin en büyük hızlı tren garını hizmete aldıklarını söyledi.

Yıldırım, "2023 hedeflerine kararlı bir şekilde, emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah yarın, bugünden daha güzel olacak. İşimiz çok, yolumuz uzun. Ama arkamızda kaya gibi milletimizin duası ve desteği var." diye konuştu.

Yapılan eserlerin hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, bu eserlerin ülkeye kazandırılması için vizyonuyla misyonuyla önlerini açan ve teşvik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şükranlarını sundu.

Yorumlar