İZBAN'daki grev

- AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: - "İZBAN'ın 5 günlük grevdeki kaybı en az 1 milyon 250 bin lira. İşçilerin istediği yıllık zam oranı toplamda 5 günlük kaybın yarısı bile değildir"

Google Haberlere Abone ol
İZBAN'daki grev

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İZBAN'ın 5 günlük grevdeki kaybının en az 1 milyon 250 bin lira olduğunu belirterek, işçilerin istediği yıllık zam oranının toplamda 5 günlük kaybın yarısı bile olmadığını bildirdi.

Delican, yaptığı açıklamada İZBAN grevinin 5. gününde taraflarla yaptığı görüşmeler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini eleştirmesine ilişkin, "5 ay boyunca yapılan görüşmelerden bihaber olan Aziz Bey, grev günü ayağına aldığı topu taca atmanın peşinde. Yüz binlerce İzmirlinin çilesi haline gelmiş bir meseleye, yönetemediği bir krize 'kötü adam' arıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İZBAN krizinin biran önce bitirilmesi için taraflarla görüşme süreci başlattığını vurgulayan Delican'ın, şöyle devam etti:

"Konunun muhataplarıyla saygı ve nezaket içerisinde çözüm, uzlaşı odaklı yaptığım görüşmelerden nedense sadece kendisi büyük bir rahatsızlık duydu. Tüm içtenliğimle işçileri ve temsilcileri dinlemeye gittim ve yalnız gittim. Bir formül aradım. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesini de asla kamuoyuyla paylaşmadım. Ne yazık ki birebir yaptığımız görüşmeyi üstelik bunu saptırmak suretiyle anlatan ben değilim. Eğer ahlak sorgulayacaksa, devlet adamlığı ve diplomasi kurallarını sorgulayacaksa bu açıdan sorgulasın. Sadece uzlaşı ve diyalog çağrısı yaptım. Halkın derdini dert edindim ki görevim budur. Söylediği gibi, konuyu siyasi malzeme yapacak olsaydım, 5 gündür her yerde konuşur, tutarsızlıkları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutardım. 5 ay boyunca yapılan görüşmelerden bihaber olan Aziz Bey, grev günü ayağına aldığı topu taca atmanın peşinde. Yüz binlerce İzmirlinin çilesi haline gelmiş bir meseleye, yönetemediği bir krize 'kötü adam' arıyor."

-"Kaybedeni çok, faturası ağır"

Bu sorunun faturasının çok ağır olduğuna işaret eden Delican, halkın, işçilerin ve İzmir'in kaybettiğini belirtti. Delican, günde 350-400 bin yolcu taşıyan İZBAN'ın 5 günlük grevdeki kaybının en az 1 milyon 250 bin lira olduğuna değinerek, "İşçilerin istediği yıllık zam oranı toplamda 5 günlük kaybın yarısı bile değildir. Vatandaşlarımızdan telefon ve mesaj yağmuru alıyorum. Herkes yaşadıkları mağduriyetin sona ermesini istiyor. Öte yandan birileri de istiyor ki; Bülent Delican koltuğundan kalkmasın, hiçbir şeye karışmasın, kulaklarını tıkasın. O türlü siyaset ve siyasetçinin devri çoktan geçmiştir." ifadesini kullandı.

İzmir Banliyö Sistemi AŞ (İZBAN) ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, çalışanlar 8 Kasım'da greve başlamıştı.

Yorumlar