İYİ Parti'den 'Meral Akşener' kararı

İYİ Parti genel merkezinde yapılan toplantı öncesinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, "Hayırlı uğurlu olsun, sıkıntı yok, Allaha şükür. Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İYİ Parti grubu adına konuşan Genel Sekreteri Çıray : "Alınacak en doğru karar Meral Akşener’in yeniden aday gösterilmesidir. Ağustos’ta kurultayı yapacağız.” dedi

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den 'Meral Akşener' kararı

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği çalıştayın son gününde, yaşanan gerginliğin ardından olağanüstü kongre kararı alındı. Genel Başkan Meral Akşener sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

TOPLANTI GİRİŞİ AÇIKLADI: TEK ADAY AKŞENER

Yaşanan bu gelişmeler ardından İYİ Parti cephesinden açıklamalar peş peşe geldi.  

İYİ Parti Milletvekilleri bugün Genel Merkez’de toplandı. Toplantı öncesi ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. Koncuk, herhangi bir sıkıntının olmadığını söyleyerek, "Hayırlı uğurlu olsun, sıkıntı yok, Allaha şükür. Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

AYTUN ÇIRAY: PARTİ AKŞENER'İN ADAY GÖSTERİLMESİNİ İSTİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurultay kararı almasının ardından İYİ Partili milletvekilleri ortak bir açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Genel Sekreter Aytun Çıray şunları söyledi; “Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta sonu da Afyon’da İYİ Parti’nin bir çalıştayı yapıldı. Bu çalıştayın amacı; geçtiğimiz seçim döneminde yaşananları masaya yatırmak ve ortaya çıkan bu yeni rejimde yeni siyasetin nasıl olması gerektiği konusunda bir toplantı yapmaktıb Bu toplantı sırasında son gün de serbest tartışma içerisinde yönetime eleştiriler ve takdirler söylendi. Sayın genel başkan Türk siyasi tarihinde çok az görülmüş taktirde, büyük bir sorumlulukta İYİ Parti’yi olağanüstü kongreye davet etti kendisine verilen yetkiyle bu kararı aldı. Alınacak en doğru karar Meral Akşener’in yeniden aday gösterilmesidir. Ağustos’ta kurultayı yapacağız.”

BAHÇELİ’YE TEPKİ: SITMA NÖBETİ

MHP lideri Bahçeli’nin “Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyimutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamınısağlamalılar. Bu demokrasi ve İP açısından son derece faydalı olacaktır” sözlerini de değerlendiren Çıray “Bunu bir sıtma nöbeti olarak değerlendiriyorum. Herkes kendi işine baksın. Biz başka partilerin iç işlerine karışmıyoruz. Aynı terbiyeyi biz de bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

HAKAN İSMAİL KONCUK İYİ PARTİ GİDERSE NE YAPACAKSINIZ. ONUN İÇİN AKŞENERİN ELİNİ AYAĞINI ÖPÜNDE GİTMESİN. YOKSA ORTADA KALACAKSINIZ. GERÇİ SİZDE YÜZ KIZARMAZLIK VAR MHP NİN KAPISINDA BEKLERSİNİZ...
aslan bu cahillere deflarca burdan yazdım kendinize kadından başkan seçmeyin hadisi şerif diye aynı hataya devam yuh olsun