İstanbul'daki afetle ilgili ilk resmi açıklamalar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir afettir, yağmur kesildi. Şu anda ulaşılamayan nokta yok" dedi. İstanbul Valisi Şahin ise öğleden sonra yeniden kuvvetli yağış beklediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki afetle ilgili ilk resmi açıklamalar

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "(İstanbul'daki şiddetli yağış) Tam bir afettir. Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış; bir saat, bir buçuk saatte, bu olağan üstü bir durum. Avrasya Tüneli'nde ekipler teyakkuz halinde. Su tahliyesi yapıyorlar. Kısa sürede de tünel geçişi başlamış olacak." dedi. 

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI

İstanbul'daki yağışlarla ilgili bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi. Valilik açıklamasında, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." denildi. 

İstanbul Valisi Şahin ise “Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor“ dedi. 

AFAD: CAN KAYBI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, İstanbul'da yaşanan şiddetli yağışla ilgili ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

Bilden, sosyal medya hesabından, "AFAD ekiplerimiz İstanbul'da meydana gelen yoğun yağış ve selin ilk dakikalarından itibaren görevlerinin başında ve sahadalar. Hepsi sahada arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar. Allah'a şükür İlk bilgilere göre can kaybı yok." açıklamasında bulundu.

Zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmamasını öneren Bilden, ilgili kurumların uyarılarına uyulmasını istedi.

İBB BAŞKANI TOPBAŞ: BEKLENMEDİK DURUM

İBB Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'daki durumla ilgili yaptığı açıklamada olağanüstü bir durum olduğunu belirterek hasar tespitlerinin devam ettiğini açıkladı. 

Topbaş, İstanbul’daki şiddetli yağışa ilişkin, "14.00’ten sonra daha yoğun yağış gelecek" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki şiddetli yağış ile ilgili AKOM’dan ortak bir açıklama yaptı. Başkan Topbaş, Avrasya Tüneli’nin çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını kapatıldığını ve yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini söyledi. Topbaş, saat 14.00’ten sonra daha yoğun yağış olacağını ifade etti.

Yorumlar