"İfratta ve tefritte olmadan kampanya sürecini yürüteceğiz"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: - "İfratta da olmayacağız, tefritte de olmayacağız yani ortalama yol neyse o yolu, o yöntemi izleyerek bu kampanya sürecini yürüteceğiz. Bütün bunları yaparken ana çerçevemiz, ana bakışımız, temel jargonumuz bu" - "15 Temmuz'dan bu yana cumhurbaşkanlığı hükümet modeline ilişkin destek hep artış trendi gösterdi. İşte bu 55, 56, 57. Oralara kadar çıktığına ilişkin ölçümler anketçiler tarafından bizlerle paylaşıldı" - "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak bu kampanyanın içinde hatta merkezinde olacak ve sistemi meydanlarda halkımıza anlatacak"

Google Haberlere Abone ol
"İfratta ve tefritte olmadan kampanya sürecini yürüteceğiz"

ANKARA (AA) - SİNAN USLU/MÜMİN ALTAŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, referandum için yürütülecek kampanyaya ilişkin, "İfratta da olmayacağız, tefritte de olmayacağız yani ortalama yol neyse o yolu, o yöntemi izleyerek bu kampanya sürecini yürüteceğiz. Bütün bunları yaparken ana çerçevemiz, ana bakışımız, temel jargonumuz bu." dedi.

AK Parti'de referandum için yürütülecek kampanyanın hazırlıkları devam ediyor.

Kampanya sürecine yönelik detaylar, 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonunda düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı"nda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, AA muhabirine, parti için kampanya sürecinin başlangıcı sayılacak toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kampanya sürecine ilişkin çalışmaları yürütmek amacıyla AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı bünyesinde oluşturulan strateji birimince, kampanyanın detaylarının çalışıldığını belirten Yazıcı, getirilecek hükümet modelinin adı "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olduğu için doğal olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kampanyanın merkezinde olacağını, Erdoğan'ın, bu süreçte yeni sistemi halka anlatacağını vurguladı.

Yazıcı, gelecek hafta yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, kampanyanın tüm detaylarının netleştirileceğini, kampanyanın en önemli aşamasının, cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilerinin teşkilatlara anlatılması olduğunu, bu kapsamda, yeni sistemle gelen değişikliklerin, referandum öncesi sahaya inilmeden teşkilatlara anlatıldığını ifade etti.

Tanıtım ve Medya Başkanlığınca, hazırlanan yeni şarkılara ilişkin gelecek hafta içinde MYK'ya sunum yapılacağına işaret eden Yazıcı, "Kararımız evet" sloganı dışında üretilen diğer sloganların, ilgili birim tarafından değerlendirileceğini, MYK'da son kararın verileceğini bildirdi.

- "Anlatamamışsak kusur bizde"

Hayati Yazıcı, kampanyalarını milleti merkeze alarak, 80 milyona hitap edecek şekilde hazırladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'nin projelerini millete anlatmak, millet onay verdiği sürece onları hayata geçirmek için siyaset yapıyoruz, siyaset üretiyoruz. Dolayısıyla bu anayasa değişikliği Türkiye'nin projesidir. Hedef kitlemizin tamamına biz bunu anlatmak istiyoruz, hiçbir ayrım yapmadan da anlatmak istiyoruz. Dolayısıyla, biz bunu anlatamamışsak kusur bizde. Onu anlatabilecek bir dil kullanacağız. İfratta da olmayacağız, tefritte de olmayacağız yani ortalama yol neyse o yolu, o yöntemi izleyerek bu kampanya sürecini yürüteceğiz. Bütün bunları yaparken ana çerçevemiz bu, ana bakışımız bu, temel jargonumuz bu."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Referandumdan 'evet' çıkarsa Türkiye felakete sürüklenir." sözlerinin hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Ne demek bu? Böyle bir şey olabilir mi? Demokratik bir yarış yapılıyor, bir metin çıkmış ortaya, bir model öngörülüyor. Buna 'evet' diyenler olduğu gibi 'hayır' diyenler de olabilir. Daha önce ihanet sözünü de kullandı sonra vazgeçti ama şimdi demek ki kelime değiştirmiş. Bugün de böyle söylüyor. Yani bunlar doğru söz değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmayan nitelemeler." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yapılmış çalışmalar var, raflarda duruyor"

Yazıcı, "16 Nisan'da 'evet' çıkması halinde Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir hazırlığınız var mı? Dar bölge veya daraltılmış bölge sistemi gündeme gelir mi?" sorusu üzerine, şu görüşlere yer verdi:

"Bu anayasa değişikliğine bağlı olarak bir çalışmamız yok ama sözünü ettiğiniz alanlara ilişkin yıllar önce başlamış, yapılmış çalışmalar var, raflarda duruyor. Bu anayasaya değişikliğinin hayata geçirilmesi için sözünü ettiğiniz milletvekili seçimi kanunu başta olmak üzere seçimlerin temel hükümleri Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması zorunlu değil. Değişiklik yapılmadan da bu sistemin hayat bulması mümkün. Dolayısıyla inşallah 17 Nisan sabahı bu değişiklik hayata geçerse onları ondan sonra oturup konuşacağız."

Yazıcı, referanduma yönelik anketler konusunda ise şunları kaydetti:

"Bu anayasa değişikliği, başkanlık talepleri, cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin tartışmalar çoktandır ülkemizde gündemde bulunuyor. 15 Temmuz'u dikkate aldığımızda, 15 Temmuz'dan bu yana cumhurbaşkanlığı hükümet modeline ilişkin destek hep artış trendi gösterdi. İşte bu 55, 56, 57. Oralara kadar çıktığına ilişkin ölçümler anketçiler tarafından bizlerle paylaşıldı. Daha kampanyamızı başlatmış değiliz, eminim bir kampanya ile halkın arasına çıktığımızda, bu değişikliği hiç kimseyi ötekileştirmeden, başkalaştırmadan, ifrat ve tefrite kaçmadan anlatacağız. Böylece bu desteğin daha da artacağı kanısındayım."

Yorumlar