HÜDA PAR, Afrin'deki siviller için hassasiyet istedi

HÜDA PAR, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, sivil kayıplar yaşanmaması için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR, Afrin'deki siviller için hassasiyet istedi

Sonhaberler | Haber Merkezi

HÜDA PAR, Afrin operasyonuyla ilgili düşüncelerini ve tavrını belirten bir açıklama yayınladı. Açıklamada, operasyonun bölgesel etkilerinin mutlaka olacağı belirtilirken, sivil kayıplar konusunda hassas olunması gerektiği belirtildi. Esed rejiminin bölgede neden olduğu kargaşaya dikkat çekilen açıklamada, yeni acıların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Merkezi'nden gündem değerlendirmesi adıyla yapılan açıklamada Afrin Harekatı için şunlar söylendi: 20.01.2018 günü fiili olarak başlayan ve adına “Zeytin Dalı” denilen operasyonunun tüm bölgeyi etkileyecek ciddi komplikasyonlar doğurma potansiyeli olduğu görülüyor. Hassas bir süreci yaşıyoruz. Bu nedenle olası bütün sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerekir. Her şeyden önce sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf edilmelidir.

İdlib ve Afrin meseleleri, emperyalist batının bölgeyle ilgili emellerinin ve zalim bir rejimin kirli savaşının neticeleridir. Birini diğerine karşı pazarlık konusu veya alternatifi yapmak, sorunu çözmeyeceği gibi emperyalizmi orada kalıcı hale getirecektir. Bugün yaşananların, bölge ülkelerinin sorunu kendi aralarında çözmek yerine ABD ve Rusya gibi ülkeleri Suriye'ye davet etmelerinin ve uygulanan yanlış politikaların kaçınılmaz neticesi olduğunda şüphe yoktur.

Amerika ve Rusya’nın kendileri dışında hiç kimseye dost olmadığı aşikârdır. Devlet ve hükümet yetkililerinin ABD’yi müttefik olarak görmekten vazgeçmeleri gerekir. Buna bağlı olarak bağımsız bir ülkeye yakışmayan, başta İncirlik ve Malatya Erhaç olmak üzere, ülkedeki tüm ABD askeri üslerinin kapatılması zorunluluk haline gelmiştir. ABD'yi bir şekilde Suriye'ye davet edip yerleştiren ülkelerin, onun bütün bölge için büyük bir tehdit teşkil ettiğini görmüş olmalarını ümit ediyoruz.

Buna bağlı olarak; PYD'nin Amerika ile sınırsız bir işbirliğine girmesi, başta Kürtler olmak üzere bölgedeki tüm ülkeler ve milletler için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Önceleri rejim, daha sonra ABD adına hakimiyeti altına aldığı yerlerde ilk günden beri kendisi dışında hiç kimseye hayat hakkı tanımayan, farklı düşünen Kürtleri de katleden, örgütlenmelerine izin vermeyen ve bölgeden tamamen süren PYD, halkın değerlerine uzak fikriyatı ve dayatmacı üslubu ile Kürtleri temsil etmekten çok uzaktır. Hal ve hakikat böyle iken özellikle son zamanlarda tüm Kürtleri PKK/PYD ile aynı gören anlayışını besleyecek beyan ve uygulamaların ağır sonuçlar doğuracağı unutulmamalıdır. Yine bilinmelidir ki orada kalıcı olan, ne Amerika, ne Rusya, ne İran ne Esad rejimi ne de halkın değerlerine ve inancına savaş açmış PYD/YPG’dir. Orada devamlı kalacak olan, oranın asıl sahipleri olan yerli halktır.

Yorumlar