HDP: Partimize yönelik hazırlıklar var

HDP Grup Başkanvekili Baluken, partilerine ve milletvekillerine yönelik hükümet tarafından hazırlıklar yapıldığını savundu

Google Haberlere Abone ol
HDP: Partimize yönelik hazırlıklar var
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "AKP'nin darbenin arka planının açığa çıkması, darbeyle ilgili süreçlerle yüzleşilmesi gibi bir derdi yok." dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kolombiya'da imzalanan barış anlaşmasının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir umut ve coşku yarattığını savundu.

Kolombiya'da yaşananları izlerken sık sık iç geçirdiklerini belirten Baluken, "Kolombiya halkı barış coşkusunu yaşarken, 2 yıl önce Ankara'da ya da Diyarbakır'da aynı coşkuyu resmedebileceğimizin eşiğine geldiğimizi düşünerek, 'neden böyle bir tabloyu ülkemizde başaramadık?' diye bizlerde iç geçirdik." diye konuştu.

Gazetecilerin, "HDP heyetinin ardından AKP'nin de Irak Kürdistan Bölgesine heyet göndereceğini açıklaması ve barış sürecinin yeniden başlayabileceği yönündeki görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Baluken, buna ilişkin bir işaret görmediklerini bildirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP'ye yönelik kapsamlı bir operasyonun gündemde olduğuna yönelik açıklamalarının anımsatılmasına ilişkin de Baluken, "Önümüzdeki günlerde AKP'nin mevcut kaosu daha fazla derinleştirecek bir takım tartışmalar yürüttüğü bilgisi doğrudur. Milletvekillerine, partinin tüzel kişiliğine yönelik bazı hazırlıklar yapıldığı bilgisi bize de geliyor. Bunları son derece tehlikeli buluyoruz. Kaosu, çatışmayı derinleştiren, demokratik siyaset umudunu tamamen gündemden kaldırmaya dönük çılgınlıklar olarak değerlendiriyoruz. AKP'nin bu tarz çılgınlıklara girmemesi gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

Yorumlar