HDP Meclis kararını değiştirdi

TBMM'deki yasama faaliyetlerine katılmama kararı alan HDP, bu kararını değiştirerek, daha etkili olma kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
HDP Meclis kararını değiştirdi
Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da "Gezici gruplar ile CHP'nin desteklediği" mitingde açıklamalarda bulunan HDP yetkilileri, TBMM'den çekilme kararı almadıklarını, bundan sonra daha etkili olma kararı aldıklarını söyledi. 

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, parlamentoda daha fazla yer alma kararı aldıklarını açıkladı
 
HDP, CHP ve bir grup Gezici tarafından Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, parti bileşenleriyle yaptıkları toplantılar sonrasında TBMM'de daha etkin, daha fazla yer alma kararı aldıklarını açıkladı.

Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlementodaki komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatan Erbaş, "Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı. Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa. Bu yeni durumdan sonra parlementolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar