HDP'li Önder FETÖ ile irtibatlarını itiraf etti

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nde FETÖ ile temasa geçtiklerini, bazı görüşmelerde bulunduklarını itiraf etti

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Önder FETÖ ile irtibatlarını itiraf etti
Sonhaberler / Haber Merkezi

HDP milletvekili ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, daha önce çeşitli iddialar şeklinde dillendirilen "HDP-FETÖ görüşmeleri" konusunda itiraflarda bulundu. Önder, HDP'nin Çözüm Süreci'nde FETÖ ile irtibata geçtiğini söyledi. 

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan HDP'li Önder çözüm sürecinde Gülen cemaatiyle görüşmelerin gerçekleştiğini belirterek "İlk İmralı görüşmesinde PKK’nin elindeki rehin askerlerin bırakılması ve eşzamanlı olarak hasta KCK tutuklularının salıverilmesi gerekiyordu. Askerler bırakıldı ama hasta tutuklarla ilgili cemaat engeli yargıda, kollukta, Adli Tıp’ta bir türlü aşılamıyordu. “Falanca cemaatçi daire başkanı engel oluyor, değiştireceğiz” deniyordu. Bu koşullar altında ülkedeki bütün güç odaklarıyla önemli bir diplomasi yürüttük. Cemaat de bunlardan biriydi. Bu diplomasiden kısmen sonuç da aldık ama sürece takoz koyma tutumlarını hiç bırakmadılar" dedi. 

Önder, "Gülen’in yayımladığı ilanda “geçmiş olsun” diye arayan siyasetçiler arasındaydınız. Siz de mi kandırıldınız?" şeklindeki bir soru üzerine ise, "Böyle söylemekten hayâ ederim. Ben cemaatin önemli isimleriyle birçok görüşme yaptım. Tamamı eşbaşkanımızın ve ilgili arkadaşlarımın bilgisiyle ve müzakere süreciyle bağlantılıydı. Onları bize muhatap kılan da hükümetin acziyetiydi." şeklinde konuştu. 

Yorumlar