HDP İzmir Milletvekili Kürkcü'den açıklama

- (Anayasa çalışmaları) "AK Parti, HDP'yi Meclis'ten dışlamayı başaramadı. O komisyonda olmazsa, bir başka komisyonda onları yakalarız. Onlara yalvaracak değiliz"

Google Haberlere Abone ol
HDP İzmir Milletvekili Kürkcü'den açıklama

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, HDP'nin anayasa çalışmalarına davet edilmemesine ilişkin, "AK Parti, HDP'yi Meclis'ten dışlamayı başaramadı. O komisyonda olmazsa, bir başka komisyonda onları yakalarız. Onlara yalvaracak değiliz." dedi.

Kürkcü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki cezaevleri arasında Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yoğun bir sevkiyatın gerçekleştirildiğini savundu.

Bu sevkiyatlar sırasında tutuklu ve hükümlülerin haklarını kısıtlayan keyfi uygulamalara başvurulduğunu öne süren Kürkcü, Kırıklar (F) Tipi Cezaevi'nden Ödemiş (T) Tipi Cezaevi'ne sevk edilen bazı tutuklu ve hükümlülerin fiziksel şiddete maruz kaldıkları iddialarının kendisine iletildiğini ifade etti.

Söz konusu iddialar karşısında Adalet Bakanlığının, ilgili cezaevi yönetimi hakkında soruşturma başlatması gerektiğini belirten Kürkcü, "Kırıklar Cezaevinden Ödemiş Cezaevine nakledilen 14 tutuklu ve hükümlünün uğramış olduğu ağır saldırı ve işkencelerden ötürü cezaevi yöneticilerine yönelik Adalet Bakanlığının derhal soruşturma başlatmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Anayasa çalışmaları

Anayasa çalışmalarında HDP'nin yer almayışının kendisi açısından nasıl değerlendirildiği sorusu üzerine Kürkcü, HDP'siz meşru siyasetin olamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"HDP'nin felsefesi, politik görüşleri bir yana HDP'ye oy veren 6 milyon seçmenin bu süreçten dışlanması asla ve asla kabul edilemez. AK Parti ve MHP dışlama işlemini yerine getirirken, CHP 'hem ağlarım hem giderim' rolünü oynuyor. Bunu şöyle özetlersek, hala AK Parti, HDP'yi Meclis'ten dışlamayı başaramadı. O komisyonda olmazsa, bir başka komisyonda onları yakalarız. Onlara yalvaracak değiliz."

Yorumlar