HDP'de başkanlık koltuğu için kavga

HDP'de Demirtaş'ın yerine seçilecek isimle ilgili çeşitli söylentiler dolaşırken, Hasip Kaplan'dan parti içinde büyük bir kavganın fitilini ateşleyecek mesajlar geldi. Hasip Kaplan, başta Sırrı Süreyya Önder olmak üzere partideki Türk kökenli vekillere, genel başkan adayı olmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan Kaplan, Sırrı Süreyya Önder'e de açıkça, siyaseti bırakması önerisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'de başkanlık koltuğu için kavga

Sonhaberler | Haber Merkezi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler parti içindeki muhtemel adaylara çevrildi. Ancak Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan'dan beklenmedik bir çıkış geldi. Kaplan'ın, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesaj tartışma yarattı. Şırnak eski Milletvekili Kaplan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek!" ifadelerini kullandı. Kaplan'ın mesajına sosyal medya üzerinden pek çok kullanıcı tepki gösterdi.

​Kaplan, daha sonra paylaştığı mesajlarda da kullandığı ifadeyi savundu ve şöyle devam etti: "Kusura bakmayın barajı aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiçbir halkın zamanı yoktur, Başur ve Rojava söz konusu olacaksa, bu işi ruhundan anlatacak liderler zamanı..! Bana bakın her türlü ırkçılar, Kürt halkının yüzde on bir oyunu alan bir partide,Kürt halkının yüzde 12 iradesine saygınız yoksa, benimde binde bir iradenize saygım yok, terbiyenizini takının, yoksa çok daha ağır konuşurum"

'SIRRI GİTSİN FİLM ÇEKSİN'

Bir Twitter kullanıcısının HDP'li yönetmen Sırrı Süreyya Önder'in Türk olmasını hatırlatarak "sırrı abeden yanıt bekliyoruz alanen ırkçılık yapıldı" mesajına yanıt veren Kaplan "Sırrı gitsin film çeksin..!" ifadesini kullandı.

HESABI HACLENDİ Mİ?

Hasip Kaplan'ın attığı mesajlar parti içinde kısa sürede büyük bir şaşkınlıkla karşılında. Partili bazı sosyal medya kullanıcıları Hasip Kaplan'a ait hesabın hacklendiğini ileri sürerken, Kaplan aynı konuda ısrar edici mesajlar paylaşmaya devam etti. Mesajların ardı arkası kesilmeyince gözlerin çevrildiği HDP'den bir açıklama geldi.

HDP'DEN AÇIKLAMA: KINIYORUZ

Hasip Kaplan'ın açıklamalarından sonra HDP'den de açıklama geldi. HDP'nin Twitter hesabından atılan mesajda, Kaplan'ın hesabından yapılan paylaşımlar kınandı. Açıklamada şöyle denildi: 

Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz.

KAPLAN İSTİFASINI AÇIKLADI

HDP'nin Hasip Kaplan'ı kınadığı mesajdan sonra Eski Vekil Hasip Kaplan, partiden istifa ettiğini açıkladı. Kaplan Twitter üzerinden attığı mesajlarda şunları söyledi: 

"HDP tüzüğünde 2 dönem kuralı var,
Ben avukatlığa döndüm, SSÖ ayıracılıklı değil, dönemi doldu
Siyasetten çekilip film çekeceğim demişti,
Ona uslubuyla cevap vermeyeceğim, halka havale ediyorum

HDP'de EşBaşkanlık modeli getirilirken,
Kadın/Erkek olsun dedik, cins ayrımcılığına karşı çıktık
Türk/Kürt farklı halklardan, eşitlik olsun dedik,
Şimdi Demirtaş'ın yerine göz koyanlara karşı çıkmak ırkçılık mı?oluyor?

HDP’de görevim yok,2 dönem kuralına takıldım HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var,açıklamaya üzüldüm,ırkçılık mı? Disipline mi? vereceksiniz,gerek yok,siyasetten de,partiden istifa ediyorum.Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım,bağışlayın

HDP’ye son uyarım,
Halkların,Farklı inanançların,emekçilerin,Solun,devrimcilerin,emekçilerin en çok birliğini ve dayanışmasını ben savundum,
Kürt halkının  % 90  oy verdiği 
Partimizde lütfen realiteye dikkat edin..!

EşGenelBaşkanlık modelini getirirken,cinsler ve halklar arasında eşitlik olsun istedik,
Tüzüğümüzde 2 dönem kuralı var,partide kimse ayrıcalıklı değildir;bu konuda ki açıklamalarıma ırkçılık diyenleri kınıyorum"

1984 yılında SODEP'te siyasete başlamıştım.
Siyaset sadece makam için yapılmaz,
Bundan sonra, Demokrasi Güçlerinin Birliği,
Adalet, Eşitlik, Özgürlük, Hukuk mücadelem sürecek,
Gagasında bir damla su ile Nemrut'un ateşini söndürmek 
İsteyen Kırlangıçlar gib..!

Yorumlar