HDP Bingöl Milletvekili Özsoy:

- "AB ile ilişkiler daha kaotik, daha gerilimli bir sürece savrulursa, Türkiye ekonomisinin etkilenmesi tam anlamıyla bir felaket biçiminde olur"

Google Haberlere Abone ol
HDP Bingöl Milletvekili Özsoy:

TBMM (AA) - HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, "AB ile ilişkiler daha kaotik daha gerilimli bir sürece savrulursa, Türkiye ekonomisinin etkilenmesi tam anlamıyla bir felaket biçiminde olur." dedi.

Özsoy, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dış politikasında uzun zamandır türbülanslar yaşandığını, Arap Baharı'ndan bu yana istikrarlı politikalar geliştiremediğini, ciddi kırılmalar yaşadığını savundu.

Bu politikalara dıştan gelen tepkilere sert tepkiler verilmesinin büyük bir yanılgı olduğunu anlatan Özsoy, "Böyle 'Ey Rusya, ey Amerika, ey Avrupa' diye bağırarak, dış politikada bir yere gidemezsiniz. Gerilim yaşamadıkları ülke kalmamıştı. Görülüyor ki şimdi de Avrupa karşıtlığı üzerinden Türkiye'de bir popülist fırtına estirecekler. Malum referandum tartışmaları var. Baharda referandum olabilir. Cumhurbaşkanı amacına ulaşmazsa erken seçime gidebilir. Referandum veya olası erken seçimde mutlak surette bu defa Avrupa karşıtlığını iç siyaset malzemesi olarak kullanacak görülüyor." diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesine de değinen Özsoy, hükümet yetkililerinin kararın bir anlamı ve kıymeti olmadığını söylediklerini hatırlattı.

Kararın tavsiye niteliğinde olduğunu ancak görmezden gelinemeyeceğini belirten Özoy, bundan sonra Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerde hiçbir şey olmamış gibi davranılamayacağını ileri sürdü.

Böyle bir siyasal krizin pratik anlamda ekonomik sonuçları olacağını ve faturanın da halka çıkacağını ifade eden Özsoy, "AB ile ilişkiler daha kaotik, daha gerilimli bir sürece savrulursa Türkiye ekonomisinin etkilenmesi tam anlamıyla bir felaket biçiminde olur." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında iktidarın darbe ve terörle mücadele yöntemlerini de eleştiren Hişyar Özsoy, "Darbe ile mücadele adı atında siz, 75 yaşındaki Ahmet Türk'ü bu yaşından sonra 'terör örgüt üyesi' diye cezaevine koyarsanız, dünya sizin ne terörle ne darbe ile mücadele ettiğinize inanmaz. Bu argümanların dünyada zerre kadar kıymeti harbiyesi yoktur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar