Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Artvin'de

- Bakan Tüfenkci: - "Sanki birileri tarafından bir terör örgütünün görevi bittikten sonra diğer terör örgütüne iş ihale ediliyor, onda görev bittiğinde diğerine iş ihale ediliyor. Adeta terör örgütleri tarafından Türkiye saldırı altına alınmış durumda ama ben inanıyorum ki Türk milleti, Türk devleti güçlü. Güçlü bir Hükümetimiz var, işin üzerine topyekun giden ve çok dikkatli giden bir Hükümetimiz var. Bu hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacak" - "Tabii burada şunu da ifade etmek gerekir; kim bu örgütleri kullanarak Türkiye üzerinde bir oyun oynamaya çalışıyorsa veya bir ameliyat yapmaya çalışıyorsa veya Türkiye'ye bir istikamet, yön vermeye çalışıyorlarsa bilsinler ki Türkiye'ye yön verecek bu millettir"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Artvin'de

ARTVİN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sanki birileri tarafından bir terör örgütünün görevi bittikten sonra diğerine iş ihale ediliyor, onda görev bittiğinde diğer terör örgütüne iş ihale ediliyor. Adeta terör örgütleri tarafından Türkiye saldırı altına alınmış durumda ama ben inanıyorum ki Türk milleti, Türk devleti güçlü. Güçlü bir Hükümetimiz var, işin üzerine topyekun giden ve çok dikkatli giden bir Hükümetimiz var. Bu hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacak." dedi.

Bakan Tüfenkci, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Artvin'in Şavşat ilçesindeki Şavşat Evi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şavşat'ın Artvin için olduğu kadar Türkiye için, turizm için de önemli bir ilçe olduğunu belirten Tüfenkci, birçok potansiyeli içinde barındıran ilçenin, evleri, yöresel tatlarıyla yapılacak turizm yatırımlarıyla birkaç yıl içinde sınıf atlayacağına inandığını dile getirdi.

Ardahan ve Şavşat arasındaki tünelin yapımına 2017 içerisinde başlanılması ve ulaşım alanının genişlemesinin Şavşat'a ayrı güzellik katacağını ifade eden Tüfenkci, Karagöl'ün Şavşat için önemine işaret etti.

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin dün gece Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısına ilişkin sorusu üzerine, alçakça, haince saldırının kendilerini, Türk milletini ve bütün insanlığı yasa boğduğunu vurgulayarak, "Sanki birileri tarafından bir terör örgütünün görevi bittikten sonra diğer terör örgütüne iş ihale ediliyor, onda görev bittiğinde diğerine iş ihale ediliyor. Adeta terör örgütleri tarafından Türkiye saldırı altına alınmış durumda ama ben inanıyorum ki Türk milleti, Türk devleti güçlü. Güçlü bir Hükümetimiz var, işin üzerine topyekun giden ve çok dikkatli giden bir Hükümetimiz var. Bu hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacak. Nasıl ki Van'daki, Elazığ'daki saldırıların failleri belirlenmişse ve bunların üzerine titizlikle gidiliyorsa Gaziantep'teki saldırıyı yapanlardan da hesap sorulacak." diye konuştu.

- "Terörün kaynağını kurutmaya ve kazımaya devam edeceğiz"

Saldırıları gerçekleştirilmeden durdurabilmenin önemli olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili de gerek istihbaratımız gerek diğer güvenlik güçlerimiz bu noktada gerekli önlemleri alıyor. Gerekirse biliyorsunuz ki istihbaratı yeniden yapılandıracağız. Burada şunu ifade etmek gerekir; birileri Türkiye'ye saldırıyorsa, Türkiye'nin ekonomisini çökertmeye, insanlarının hayatlarına kastetmeye çalışıyorsa biz Türk milleti olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde, her zamankinden daha fazla çalışarak, bir yandan ekonomimizi güçlendirerek, bir yandan insanımıza iş aş bularak, bir yandan da bu terör örgütlerinin, terörün kaynağını kurutmaya ve kazımaya devam edeceğiz. Bununla ilgili gerek askeriyemiz gerek emniyetimiz her türlü tedbiri aldı."

Tüfenkci, bir daha böyle acı olaylarla karşı karşıya kalınmamasını dileyerek, "Tabii burada şunu da ifade etmek gerekir; kim bu örgütleri kullanarak Türkiye üzerinde bir oyun oynamaya çalışıyorsa veya bir ameliyat yapmaya çalışıyorsa veya Türkiye'ye bir istikamet, yön vermeye çalışıyorlarsa bilsinler ki Türkiye'ye yön verecek bu millettir. Milletin dışında hiçbir güç bu millete, bu devlete istikamet çizemez. Eğer birisinin istikamet çizmesi gerekiyorsa 15 Temmuz darbe girişiminde o tankların altına yatan, göğsünü kurşunlara siper eden ve 27 gün kesintisiz demokrasi nöbeti tutan o insanlar ancak Türkiye'ye istikamet çizebilir. Dolayısıyla terörle hiçbir yere varılamayacağını artık herkesin bilmesi gerekir." ifadesini kullandı.

- Sarp Sınır Kapısı modernizasyonu

Tüfenkci, Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonu ve gündemde olan Muratlı Sınır Kapısı'na ilişkin soruya da "Göreve geldikten sonra ilk ziyaret ettiğimiz kapıların başında Sarp Sınır Kapısı geliyordu. Orada gittik, vekilimiz de vardı, gördüğümüzde buranın yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade ettik ve o günden sonra hızlı bir çalışmayla orada modern bir kapıyı inşa edeceğiz. İnşallah 8 Eylül'de bunun ihalesini gerçekleştireceğiz ve kısa zamanda da inşaatını bitirip bu kapıyı modern bir kapı olarak Türkiye'nin gülen yüzü olarak hizmete açacağız." yanıtını verdi.

Muratlı Sınır Kapısı'na da değinen Tüfenkci, "Muratlı kapısıyla ilgili vekilimiz 2 gün önce Gürcistan'daydı. Orada, kendisinin ifade ettiği gibi önümüzdeki günlerde olumlu bir gelişme bekliyoruz, Gürcistan tarafında. Eğer orada olumlu sinyaller alırsak biz de süratle, hızlı bir şekilde o kapının açılması noktasında gayretli olacağız. İnşallah açarız diye düşünüyorum." dedi.

Tüfenkci, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Buradan ayrıldıktan sonra ziyaret için Şavşat Kaymakamlığına kadar yürüyerek giden Tüfenkci, yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

İlçedeki bir çay bahçesindeki vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Bakan Tüfenkci'ye ziyaretlerinde, Artvin Valisi Muhterem İnce ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da eşlik etti.

Yorumlar