“FETÖ, Ermeni Diasporası gibi başımıza bela olabilir“

- AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık: - "FETÖ, yeni bir stratejinin peşinde. Bunlar hizmet diasporası adı altında bir diaspora oluşturmak istiyorlar ve yeniden örgütleniyor. Türkiye’ye karşı savaşmak, Türkiye'nin ekonomik siyasi çıkarlarını baltalamak için" - "Türk Halkları Kongresi'nde tüm Türk halklarının Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğu ve onun bu konudaki politikalarının desteklendiği bildiriyle ifade edildi. Ayrıca kongreye katılan 42 ülkeden temsilciler, FETÖ'yü lanetledi ve bu örgütün bütün Türk dünyası için olağanüstü bir tehdit içerdiğini kabul etti. Bu çok önemli bir karar"

Google Haberlere Abone ol
“FETÖ, Ermeni Diasporası gibi başımıza bela olabilir“

GÖKOĞUZ YERİ (AA) - MÜMİN ALTAŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, "FETÖ, yeni bir stratejinin peşinde. Bunlar hizmet diasporası adı altında bir diaspora oluşturmak istiyorlar ve yeniden örgütleniyor. Türkiye’ye karşı savaşmak ve Türkiye'nin ekonomik siyasi çıkarlarını baltalamak için." dedi.

Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nde toplanan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve bu girişimin Türk dünyasındaki yansımalarının ele alındığı Türk Halkları Kongresine Türkiye'yi temsilen katılan Kocabıyık, örgüt ile mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kongrenin olağanüstü bir çağrıyla toplandığını ve tek gündeminin 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi olduğunu anımsatan Kocabıyık, önemli müzakerelerin yapıldığı kongrede FETÖ’nün nasıl çalıştığını, Türk insanını yıllarca nasıl kandırdığını uzun uzun anlattığını belirtti.

Kocabıyık, FETÖ'nün insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en vahşi terör örgütü olduğunu, soydaş ülkelerde de yer alan bu yapının büyük bir risk oluşturduğunu özellikle vurguladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Türk Halkları Kongresi'nde, tüm Türk halklarının Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğu ve onun bu konudaki politikalarının desteklendiği bildiriyle ifade edildi. Ayrıca kongreye katılan 42 ülkeden temsilciler, FETÖ'yü lanetledi ve bu örgütün bütün Türk dünyası için olağanüstü bir tehdit içerdiğini kabul etti. Bu çok önemli bir karar. Türk Halkları Kongresi, FETÖ'nün dünyanın ve Türk dünyasının en dehşetli ve en acımasız terör örgütü olduğunu açık bir şekilde dünyaya ilan etti."

Kocabıyık, kongreye 42 ülkeden katılan temsilcilerin, alınan kararları ülkelerinin yetkili makamlarına ileteceklerini ve FETÖ'nün okulları ile ticari, kültürel organizasyonları ve sivil toplum unsurlarının o ülkeler için tehdit olduğunu ifade edeceklerini söyledi.

- FETÖ yurt dışında anlatılmalı

Kocabıyık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Polonya ve Romanya'ya gittiklerini, çok başarılı bir ziyaretle FETÖ'yü ülkelerin en üt düzey yöneticilerine anlattıklarını bildirdi.

"Hem Polonya'da hem Romanya'da bir şey gördük. Bu insanlara bu örgütü anlatmak çok kolay değil." diyen Kocabıyık, şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ, yeni bir stratejinin peşinde. Bunlar hizmet diasporası adı altında bir diaspora oluşturmak istiyorlar ve yeniden örgütleniyor. Türkiye’ye karşı savaşmak, Türkiye'nin ekonomik siyasi çıkarlarını baltalamak için. Bu tür seyahatleri herkes yapmalı. Yurt içinde bunların canına okundu. Bunlara yurt dışında nefes aldırmamalıyız. O ülkelere heyetler gönderip, ülkelerin yönetici ve sivil toplumuna bu konuyu anlatabilecek dokümanları ortaya koymamız gerekiyor. Aksi takdirde FETÖ, Ermeni Diasporası gibi başımıza bela olabilir."

Kocabıyık, kendisinin bu amaçla seyahatler yaptığını, imkanı el verdiğince de bunlara devam edeceğini, milletvekilleri, iş adamları, medya temsilcileri ve sivil toplumun FETÖ'nün dışarıdaki organizasyonlarını dağıtmakla mükellef olduğunu vurguladı.

Türk Halkları Kongresi'nde, geçmişte bir gazeteci olarak bu örgüt hakkında olumlu şeyler düşündüğünü ve yazdığını söylediğine dikkat çeken Kocabıyık, "15 Temmuz'da gördük ki insanlığın başındaki en büyük musibet bu örgüt. Onlar da anladılar ve hak verdiler. Anlatınca anlaşılıyor. Avrupa ülkeleri ve ABD'ye heyetler göndermemiz lazım. 15 Temmuz'u anlatan tüm verileri çantamıza koyalım ve yurt dışındaki FETO örgütlenmesinin ensesinde olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar