Fetih Hareketi 7'nci Genel Kongresi

- Fetih Hareketi, 7'nci Genel Kongresi için aralarında Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin de bulunduğu bütün Filistinli gruplara davet gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Fetih Hareketi 7'nci Genel Kongresi

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi'nin, 7'nci Genel Kongresi için aralarında Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin de bulunduğu bütün Filistinli gruplara davet gönderdiği bildirildi.

Kongre Resmi Sözcüsü Mahmud Ebu'l Heyca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasım'da Ramallah'taki Filistin Başbakanlık Konutu'nda yapılması kararlaştırılan kongre için hazırlık komitesinin son düzenlemeleri yaptığını ifade ederek, açılışta resmi, partili, Arap, uluslararası ve Fetih hareketinin dostlarından temsilcilerin hazır bulunacağını belirtti.

Öte yandan Fetih Hareketi'nin Gazze'deki sözcüsü Faiz Ebu Atiyye bugün yaptığı açıklamada, 40 kişilik bir heyetin kongreye katılmak üzere Gazze'den Ramallah'a gittiğini ve toplamda 350 kişinin kongre için Gazze'den Batı Şeria'ya geçiş yapacağını aktarmıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında bulunan gruplar içindeki en büyük örgüt olan Fetih Hareketi genel kongresinde yeni bir merkez komite seçiliyor.

Hareket, 2009'da Beytullahim'de düzenlediği 6'ncı genel kongresinde, periyodik olarak düzenlenmeyen kongrenin 6 yılda bir yapılması kararı almıştı. Ağustos 2015'te yapılması gereken 7'nci kongre Filistin'deki siyasi durum nedeniyle ertelenmişti. Fetih Hareketi 7'nci Genel Kongresi için aralarında Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin de bulunduğu bütün Filistinli gruplara davet gönderildiği bildirildi.

Yorumlar