Ferhat Tüneli Açılış Töreni

- Başbakan Yıldırım: (1) - "Bolu Tüneli'ni 30 yılda yapamayan bir Türkiye'den 15 yılda 400 kilometre tünel yapan bir Türkiye'ye geldik" - "Gece demeden gündüz demeden çalıştık, çalıştık, ülkemizi 16 yıl içerisinde 3 kat büyüttük" - "Bugün ülkemiz artık parmakla gösterilen ülkeler arasında yerini aldı. Büyük başarılar elde ettik ancak bunları kolay elde etmedik" - "Bir yandan milletimizin hayal ettiği, hasretle beklediği eserleri, hizmetleri bir bir yaparken diğer yandan da darbe girişimiyle, vesayet odaklarıyla ve kumpaslarla önümüze çıkan terör belasıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Elhamdülillah, geldiğimiz noktada ülkemiz terör belasından büyük oranda kurtulmuştur"

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Tüneli Açılış Töreni

AMASYA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bolu Tüneli'ni 30 yılda yapamayan bir Türkiye'den 15 yılda 400 kilometre tünel yapan bir Türkiye'ye geldik." dedi.

Yıldırım, Elmasiye Caddesi'nde düzenlenen Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasına, "Şehzadeler şehri Amasya, Ferhat'ın şehri Amasya. Sizleri yürekten sevgiyle selamlıyorum." diyerek başladı.

Amasya'nın, Kurtuluş Savaşı'nın önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ifade eden Yıldırım, 19 Mayıs'ta başlayan kurtuluş mücadelesinin ikinci durağı Amasya'da, "Türk milletinin kaderini yine Türk milletinin azim ve kararlılığı belirleyecektir" sözleriyle Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının istiklal mücadelesini başlattığını anımsattı.

Yıldırım, daha önce temel atma töreninde de bulunduğu Ferhat Tüneli'nin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 16 yıldır Ferhat olduklarını, milletle buluşmak için dağları deldiklerini, Şirin gibi milletle kucaklaşmak için gece gündüz hizmet ettiklerini anlatan Yıldırım, "Köprüler, yollar, tüneller havalimanları insanımızın yaşamını kolaylaştırmak için. Gece gündüz demeden çalıştık, ülkemizi 16 yıl içinde 3 kat büyüttük. Böyle önemli bir projeyi Ferhat'ın şehrine kazandırmış olmaktan ayrıca memnuniyet duyuyorum. Ferhat Tüneli Amasya'nın şehir içi trafiğine nefes aldıracak önemli bir proje." dedi.

Yıldırım, millete hizmet aşkıyla, memleket aşkıyla kendilerine dağların dayanmadığını, dağları delip millet ile buluştuklarını söyledi.

16 yıldır dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldiklerine dikkati çeken Yıldırım, yaptıklarıyla yetinmediklerini, millete hizmet yolunda aşkla şevkle bütün Anadolu'yu dolandıklarını vurguladı.

Ülkenin meselelerini kendi meseleleri, milletin derdini kendi dertleri bildiklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Aşkla dağları delerek Türkiye'nin geleceğini inşa ettik.Türkiye'yi her alanda kalkındırmaya, büyütmeye gayret ediyoruz. Ekonomide, dış politikada, eğitimde, savunma sanayiinde. Bugün ülkemiz artık parmakla gösterilen ülkeler arasında yerini aldı. Büyük başarılar elde ettik ancak bunları kolay elde etmedik. Bir yandan milletimizin hayal ettiği, hasretle beklediği eserleri, hizmetleri bir bir yaparken diğer yandan da darbe girişimiyle, vesayet odaklarıyla ve kumpaslarla önümüze çıkan terör belasıyla mücadele etmek zorunda kaldık. Elhamdülillah, geldiğimiz noktada ülkemiz terör belasından büyük oranda kurtulmuştur. Terörle mücadele eden bu uğurda hayatını, ülkesi, bayrağı için seve seve veren bütün şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum."

Yıldırım, devlet ile millet arasındaki mesafeyi 16 yılda kapattıklarını, devleti milletin hizmetine sunduklarını dile getirdi.

Ülke topraklarına, bayrağa Ferhat gibi aşık olduklarını vurgulayan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yollar açıyoruz, şehirleri şehirlere bağlıyoruz, gönülleri gönüllere bağlıyoruz. Dün Sabuncubeli'nde Manisa ile İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan iki tünel açtık. Her biri 4 bin metre. Bugün Ferhat Tüneli'ni açıyoruz. Yarın Cumhurbaşkanımız Rize ile Erzurum arasında her biri 14 kilometre olan Türkiye'nin en uzun iki tünelinin açılışını yapacak. Hayırlı uğurlu olsun memleketimize. Bolu Tüneli'ni 30 yılda yapamayan bir Türkiye'den 15 yılda 400 kilometre tünel yapan Türkiye'ye geldik. Bu eser sizin eserinizdir, AK Parti milletin eseridir, milletin partisidir. Sizlerle gurur duyuyoruz Amasyalılar."

(Sürecek)

Yorumlar