Erdoğan terörü lanetleyen CHP'li vekili telefonla arayarak teşekkür etti

CHP Tunceli İl Başkanı Güder'den sonra aynı partinin Tunceli Milletvekili Erol da terör örgütünü lanetleyen bir konuşma yaparak takdirleri topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Milletvekili Erol'u telefonla arayarak terör örgütüne gösterdiği cesur tepkiden dolayı onu tebrik etti. CHP Tunceli Milletvekili Erol, TBMM'de yaptığı konuşmada gencecik öğretmeni katleden terör örgütüne ağır ifadelerle tepki göstermişti. Tunceli İl Başkanı Güder de aynı şekilde teröre sert tepki göstererek büyük alkış almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan terörü lanetleyen CHP'li vekili telefonla arayarak teşekkür etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütleri DHKP-C ve FETÖ'ye yönelik tavırlarından dolayı kamuoyunda büyük tepki toplayan CHP'den iki ismin son günlerde ortaya koyduğu tavır bütün Türkiye tarafından takdirle karşılandı. Tunceli'de gencecik Necmetin öğretmeni katleden terör örgütüne karşı ilk tepki CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder vermişti. Güder, yaptığı bir konuşmada terör örgütünü yerden yere vurmuş, işledikleri insanlık dışı katliamı lanetlemişti. Güder'in o konuşması jandarma komutanı dahil çok sayıda kişiyi duygulandırmıştı. Türkiye Tunceli il başkanının tepkisini konuşurken benzer bir tepki de aynı ilin milletvekilinden geldi. Cumhuriyet Halk Partisi  Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, TBMM kürsüsünden dün yaptığı konuşmada Güder'in tepkisine benzer bir tepkiyi ortaya koyarak, canları pahasına terör örgütüne meydan okuduklarını söylemişti. Erol'un bu konuşması da büyük takdir topladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Halk Partisi  Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'u dün TBMM'de teröre ilişkin yaptığı konuşmadan dolayı telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, dün Meclis Genel Kurulu'nda Emniyet mensuplarının özlük hakları ile ilgili kanun teklifi konuşmasında terör örgütü PKK tarafından öldürülen Necmettin öğretmene de değinmişti.

"Necmettin öğretmenin Tunceli sınırları içerisinde hain terör örgütü tarafından haince şerefsizce katledilmesini protesto ederek şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek söze başlayan Erol, şöyle devam etmişti: Şehdimizin ailesinden özür diliyorum. Çünkü Tunceli toprakları Dersim toprakları bizim için kutsal değerlere sahiptir . İnanç merkezlerimiz vardır. İnançsal değerlerimiz vardır. O topraklarda 23 yaşında geleceğe umutla bakan ve geleceğe umutla yeni çocuklarımızı yetiştiren eğiten bir öğretmenin kanının dökülmesi bizim için son derece üzüntü vericidir. Ve o evladımıza sahip çıkamadığımız için ailesinden özür diliyorum. 

Ayrıca bu olayı ve törörü kınamak için Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını Tunceli'nin bir cumhuriyet kenti olduğunu bir hoşgörü kenti olduğunu bir medeniyet kenti olduğunu ve bir inanç merkezi olduğunu kanıtlamak için teröre direnmek için terör örgütlerine direnmek için  bu güne kadar Tunceli tarihinde hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirerek hayatımız pahasına irademizi ortaya koyacağız ve Cuma günü teröre hayır demek için yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşümüze parlamentomuzda görev yapan 550 milletvekilimizi de davet ediyorum. Çünkü terör Türkiye'de bir siyasi parti meselesi sorunu değil Türkiye'de yaşayan 80 milyonun ulusal bir sorunudur.

Yorumlar

sadık işte chp lilere en güzel kapak