Erdoğan: Döviz ile üzerimize geliyorlar, varsın gelsinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye karşı cephe alanların şimdi de dövizle üzerlerine geldiklerini belirterek, "Varsın gelsinler" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Döviz ile üzerimize geliyorlar, varsın gelsinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 1994 ve 2001 krizlerinin birkaç milyarlık spekülasyonlarla tetiklendiğini biliyoruz. Borsa üzerinden, faiz üzerinden ülkemizi engellemeye her yolu denediler. Eski Türkiye yok. Ülkemize yapılan ekonomik saldırılar durmuş değil. Milletimiz ekonomisine sahip çıkıyor. 15 Temmuz'da darbecileri durduran milletimiz, ertesi gün de ekonomi nöbetleri tuttu. Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanıp yine üzerimize gelmeye başladılar. Varsın gelsinler. Biz de bunların üstesinden geldik, geleceğiz. Esasen bizim bu saldırıyı karşılayacak gücümüz var. Maalesef eskiden beri var olan bir hastalığımız yüzünden böyle bir görüntüye sebebiyet veriyoruz. Bizim sorunumuz süratli hareket edemememiz. İlgili kurumumuz meseleyi etraflıca değerlendirip harekete geçiyor. Bu da milletimizin moralini bozacak düzeyde dalgalanmalara yol açıyor. Oyunların gayet iyi farkındayız. Siyasi sorunların değerlendirmesini sürekli yapıyoruz. Suriye'de olumlu neticeler alıyoruz. Sorun yaşadığımız pek çok ülkleyle yeni bir döneme girdik. Ekonomideki güncel sıkıntıların çözümüne yönelik adımların atılması konusunda biraz daha hızlı ve kararlı olunması gerektiği açıktır. Suni şişkinliğin giderilmesiyle birlikte piyasalardaki bekle-gör politikasının da sona ereceğini düşünüyoruz.

Yatırımları teşvik edip dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmaya sıkı sıkıya sarıldık. Yeni yöntemlerle turizm gelirlerimizi 100 milyar dolara taşımanın çarelerini aramalıyız. 2023 hedeflerimizden ayrılırsak engelleri aşamayız. Ekonomiyi sadece finans araçları olarak görenler meseleye kısa vadeli bakanlardır. Salt finans değildir. Bizim için reel ekonomi önemlidir. İktidarımızdan önce elindeki finans imkanlarını reel sektördeki adımlara yatıranlar kendilerini de batırdılar. Ekonomi insandır. İnsana dair her şeydir. Bizim insanımız dimdik ayaktadır. Kahramanlık örneğiyle ülkesine sahip çıkan bu millet yeni destanlar yazmaya daima hazırdır. Omurga sağlam olduktan sonra ufak tefek yaralanmalar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Risk almaya hazır işadamlarına ihtiyacımız vardır. Bu işi geciktirmeyelim, yatırımlarınızı yapın. Ülkeye ve kendinize güvenin. Bu ülkede istikrar ve güven var. Risk almadıktan sonra bu iş yürümez.

Yorumlar