Erdoğan: Dinde reform haddimize mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dininin bazı içtihatlarının güncellenmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının yanlış anlaşılması üzerine yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni açıklamasında, Kur'an ve sünnet hükümlerinin asla değiştirilemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimsenin böyle bir kafa karışıklığı yaratmaya dinimizi karikatürize etmeye hakkı yoktur. Bizim isyanımız işte bu hadsizlikleredir. Biz dinde reform aramıyoruz ama önüne gelen böyle çıkıp da kadınlarla ilgili genç yaşlı bunlarla ilgili ileri geri bu tür şeyleri konuşmaların İslam’a getirdiği lekeyi görmemezlikten gelemeyiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dinde reform haddimize mi?

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam hükümleriyle ilgili bazı ilahiyatçıların açıklamalarına gösterdiği tepsi sırasında yaptığı konuşmayla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyedi: İslam'ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Allah'ın yüce kitabımız Kur'an'da bize açıkca söylediği hükümler asla değişmeyecektir. Dinimiz İslam, kitabımız Kur'an'ı Kerim kıyamete kadar caridir. Kitabımızın her zaman söyleyecek sözü var ama bunlardan hareketle yapılan içtihatlar ve uygulamadaki karşılıkları zamana göre değişecektir. Biz uygulamaya ilişkin kuralları yenilemezsek sadece kendi kendimizi kandırmış oluruz. Müslümanlar eskiden olduğu gibi şimdi de kendilerini sürekli olarak geliştirmek zorundadır. Peygamber efendimiz, bakın ne buyuruyor; kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

Birilerinin çıkıp hayatla alakalı olmayan sözler söylemesi yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir. Bu tartışmanın en çarpıcı örnekleri de kadınlar konusunda yaşanıyor. Bir ifrat tefrit ortamında insanlar kime kulak vereceğini şaşırıyorlar. Bu konularda konuşma yetkisi benim değildir. Ama Cumhurbaşkanı olarak dinime getirilen bu zaafiyete de bizim tahammülümüz yok. Burada bildiğimizi de söylemek zorundayız. Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Diyanet İşleri Başkanımızın alanı boş bırakmaması lazım. Alan boş olursa böyle adamlar ortaya çıkar. Bizim isyanımız bu hadsizlikleredir. Biz dinde reform aramıyoruz ama önüne gelen çıkıp da kadınlarla ilgili, genç, yaşlı bunlarla ilgili bu tür şeyleri konuşmaların İslam'a getirdiği lekeyi görmemezlikten gelemez. 

Din eğitim ve öğretimin sağlıklı bir teme üzerinde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç var. Din adamlarımız ortaya çıkmadığı için FETÖ gibi yapılar ortaya çıktı. Dün yaptığım konuşmadan sonra birileri sosyal medyadan konuşmaya başladılar, siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse ben onu söylüyorum. Kitabımızın hükümlerini sağa sola çevirmeye hakkınız yok. Kalkıp da dinimize fatura kestirmeye hakkınız yok. Bu örgütlerin arkasında şu var bu var yaklaşımı bizim derdimize derman olmaya yetmiyor. 

FETÖ'nün arkasında kimler var? 163 ülkede çalışıyorum diyor. Ne kadar İslam düşmanı varsa onlar arkasında, dert ümmeti bölmek, İslam'ı bölmek. Biz AK Parti olarak, Cumhurbaşkanı olarak sözüm şudur: Kucaklayıcı olacağız, dinimize gölge düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada saldıranlar olarak unutmayın, eğer haksızlık karşısında susarsanız dilsiz şeytan olursunuz. Şu son günlerde atılan adımları asla affetmiyoruz. 

Yorumlar

ihsan erdoğanın söylediği Mehmet akifin söylediği ASRIN İDARKİNE SÖYLETMELİYİZ İSLAMI daha uzatmanın alemi yok