Erdoğan'dan CHP ve HDP seçmenine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da CHP, MHP ve HDP seçmenine 'Evet' çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan CHP ve HDP seçmenine çağrı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, anayasa değişikliği referandumu için CHP, MHP ve HDP seçmenine referandumda evet demeleri çağrısında bulundu. Erdoğan, milletin hizmetinde olduklarını, bunu herkesin bildiğini ancak muhalefet partilerinin farklı odaklara hizmet ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet kazanımlarından en küçük bir taviz verilmediğini belirterek, yeni bir sistem kuracaklarını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizin operasyonları sonucu kazdığı çukura gömülen bölücü örgüt hıncını Viranşehir’de olduğu gibi 11 yaşındaki sabilerden alıyor. Bunlar alçak, bunlar vicdansız. Kedisine süt vermek için evinden çıkan evladımıza kıyan bir örgütün insanlıkla hiçbir ilişkisi olamaz. Bölgedeki kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren terör örgütü, önüne çıkan masumların kanlarını dökerek hedefine ulaşacağını sanıyor ama başaramayacaklar, bu ülkeyi asla bölemeyecekler, kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar, Türkiye’yi yürüdüğü yoldan geri döndüremeyecekler." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına tüm Adıyamanlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, 1,5 yıllık bir aradan sonra Adıyaman’ı tekrar ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’ın yiğit, kahraman ve mert insanların şehri olduğunu belirterek, “Adıyaman hak aşıklarının, gönül insanlarının, manevi önderlerin şehridir. Adıyaman dün olduğu gibi bugün de şanına yaraşır bir duruş sergiliyor.” diye konuştu.

Şehre gelişlerinin ardından vatandaşların caddelerde büyük ilgi gösterdiğini anlatan Erdoğan, “Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede Adıyaman’ın kahraman evlatları yine ön saflarda yer alıyor. Mübarek kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan, bu ülke için bu millet için istiklali için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm Adıyamanlı şehitleri rahmetle yad ediyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

"Başaramayacaklar, bu ülkeyi asla bölemeyecekler"

Tedavisi devam eden gazilere de Allah’tan şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Adıyaman sağlam durdukça, Adıyamanlı yiğitler şehitler tepesini boş bırakmadıkça Allah’ın yardımıyla hiç kimse ama hiç kimse bu ülkeye diz çöktürtemeyecek. Güvenlik güçlerimizin operasyonları sonucu kazdığı çukura gömülen bölücü örgüt hıncını Viranşehir’de olduğu gibi 11 yaşındaki sabilerden alıyor. Bunlar alçak, bunlar vicdansız. Kedisine süt vermek için evinden çıkan evladımıza kıyan bir örgütün insanlıkla hiçbir ilişkisi olamaz. Bölgedeki kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren terör örgütü önüne çıkan masumların kanlarını dökerek hedefine ulaşacağını sanıyor ama başaramayacaklar, bu ülkeyi asla bölemeyecekler, kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar, Türkiye’yi yürüdüğü yoldan geri döndüremeyecekler. Şundan emin olun, ana karnındaki bebekleri, alışverişe çıkan kadınları, rızkının peşindeki esnafı, sabah namazına giden imamı katleden bu terör örgütü er ya da geç döktüğü kanda boğulacaktır, hiç endişeniz olmasın. Ben buradan bir kez daha dün toprağa verdiğimiz Ahmet Oktay Günak evladımıza ve bekçimiz İbrahim Kete’ye Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum."

Yaralılara da acil şifalar dileyen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerine, emniyet teşkilatına, köy korucularına verdikleri mücadele için şükranlarını sundu ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir vatandaşının kanını yerde koymadı, koymayacak. Bu katillerden de döktükleri kanın hesabını muhakkak soracağız, hiç endişeniz olmasın." dedi.

Yorumlar