Erdoğan'dan boykot çağrısı: Onların iPhone'u diğer tarafta Samsung var, ülkemizde Vestel var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin elektronik ürünlerine boykot çağrısı yaptı. Erdoğan "Onların iPhone'u diğer tarafta Samsung var, ülkemizde Vestel var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan boykot çağrısı: Onların iPhone'u diğer tarafta Samsung var, ülkemizde Vestel var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium’da düzenlenen ‘İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu’na katıldı.

Son dönemde yaşanan ekonomik çalkantıyla ilgili ABD’ye yüklenmeye devam eden Erdoğan: “Ya biz sizinle stratejik ortak değil miyiz? Somali’de beraber olmadık mı? Afganistan’da herkes bir tarafa dağılırken orada beraber olmadık mı? Kosova’da beraber olmadık mı? Peki bu yaptığınız nedir? Ne yapmak istiyorsunuz? Nereye varmak istiyorsunuz? Ama şunu bilmeniz lazım. Bu milletin karakteri sağa sola savrulan bir karakter değildir.

Ha şunu da söyleyeyim. Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti vardır. Ama operasyonları gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesiz. Zira Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, canıyla malıyla tüm varlığıyla ortaya koyacağını defaatle göstermiştir. 15 Temmuz bunun en son, en çarpıcı örneğidir. Dün milletimizle birlikte tankların, topların, uçakların, namluların karşısında dimdik durmuştuk. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bugün de doların, kurun, enflasyonun, faizin karşısında aynı kararlılıkla duracağız. Ben milletime inanıyorum. Milletimin bu konuda kararlılığına inanıyorum. Onlar yoğun şekilde şu anda Türk Lirasını hemen alıp, doları bankalara bozdurduğunu görüyorum. Mesele bu. Dolar, hemen bozdurulup Türk Lirası’nın onurunu korumamız işte bunlara en güzel cevap olacaktır.

Dün siyasi özgürlüğümüzü birbirimize kenetlenip çıplak ellerimizle darbecilerin silahına galabe çalarak korumuştur. Bugün ekonomik özgürlüğümüzü imkanlarımızı seferber ederek koruyacağız.”

İş dünyasına: Depoları kilitlemeyin
İş dünyamıza seslenen Erdoğan ‘ekonomik tetikçilere’ verilecek en güzel cevabın herkesin işine dört elle sarılması olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: "Depoları kilitlemenin anlamı yok. İhraç, ihraç, ihraç. Üretimi askıya alalım… Çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim; yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız ürünün daha iyisini, daha kalitelisini üretip biz dışarıya satacağız.”

Cumhurbaşkanı, İzmir’de ev hapsinde bulunan rahip Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırımlara karşılık olarak ABD’nin elektronik ürünlerine boykot çağrısı yaptı. Erdoğan, “Onların iPhone’u varsa diğer tarafta Samsung var, ülkemizde Venus var, Vestel var. Dışarıya  yaptırdığımız her işin en güzelini üreteceğiz. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bu millet kazan kazan esasına göre hareket eden bir millettir. İnşallah bu sefer de kazanacağız. Bize müjdeler var. Rabbimizin yardımı yakındır hiç endişe etmeyin. Bekle gör anlayışıyla üretimi durdurur yatırımlar ertelersek, paramızı dövize yönlendirirsek düşmana teslim olmuş duruma düşeriz. Dövize gidersek asıl o zaman batarsın. Sen Türksün, Tür Lirası ile yoluna devam edeceksin.” dedi.

Yorumlar