“Durgun suyun altında balıktan fazla timsah varmış“

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Awang'la bir araya geldi - Awang: - "Malezya'da 'Durgun olan bir suya koskocaman bir taş düşer, bu taşın yarattığı dalgalanma suyun altında ne varsa üstüne çıkarır' deriz. Türkiye'de yaşanan olayı da ben buna benzetiyorum" - "Şunu gördük ki durgun suyun altında sadece balıklar değil, balıklardan fazla timsahlar varmış" - Kamalak: - "Adil bir dünya için hakkı savunan Müslümanların bir araya gelmesi gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
“Durgun suyun altında balıktan fazla timsah varmış“

ANKARA (AA) - Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Awang, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Şunu gördük ki durgun suyun altında sadece balıklar değil, balıklardan fazla timsahlar varmış." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Awang ve bareberindeki heyetle bir araya geldi.

Awang, İslam düşmanlarına karşı Türkiye'nin en ön safta durduğunu, bu açıdan Türkiye'nin konumunun İslam alemi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

İslam ülkeleri ne kadar mücadele etse de Batılı ülkelerin her zaman İslam düşmanlığını sürdüreceğini ifade eden Awang, "Türkiye ne kadar iyi niyetli olarak Batı ile ilişkilerini geliştirse de Batı hiçbir zaman Müslümanların yaptığı çalışmalardan razı olmayacak." diye konuştu.

Bölgede yaşanan olayların tamamına Batılı ülkelerin ürettiği sorunların neden olduğunu kaydeden Awang, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde yaşanan hazin olayların hiçbirisi bizim eserimiz değildir. Malezya'da bir söz vardır; 'Durgun olan bir suya koskocaman bir taş düşer, bu taşın yarattığı dalgalanma suyun altında ne varsa suyun üstüne çıkarır' deriz. Türkiye'de yaşanan olayı da ben buna benzetiyorum. Şunu gördük ki, durgun suyun altında sadece balıklar değil, balıklardan fazla timsahlar varmış. Bunları tüm İslam aleminin iyi görmesi ve muhasebe yapması gerekiyor."

Kamalak da her zaman Müslüman ülkelerin bir araya gelmesinden yana bir tutum sergilediklerini, Necmettin Erbakan'ın da kendilerine bu yönde hedefler belirlediğini kaydetti. Bugünkü düzenin hakkı değil, güçlüyü gözeten bir yapı olduğunu ifade eden Kamalak, "Adil bir dünya için hakkı savunan Müslümanların bir araya gelmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da yer aldı.

Yorumlar