Doğu ve Güneydoğu illerinin kanaat önderleri TBMM'de

-Doğu ve Güneydoğu illerinden Ankara'ya gelen çok sayıda kanaat önderi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'ye atılan bombalar nedeniyle zarar gören alanları gezdi

Google Haberlere Abone ol
Doğu ve Güneydoğu illerinin kanaat önderleri TBMM'de

TBMM (AA) - Doğu ve Güneydoğu illerinden Ankara'ya gelen çok sayıda kanaat önderi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TBMM'ye atılan bombalar nedeniyle zarar gören alanları gezdi.

Kanaat önderlerine ev sahipliği yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, TBMM'nin şeref holünde yaptığı açıklamada, TRT Kürdi'nin özel yayınına katılmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki farklı aşiretleri temsil eden kanaat önderlerini Ankara'da karşıladıklarını söyledi.

- "Devletsiz kalındığında namusta kalmaz, şerefte kalmaz"

Kanaat önderleri adına konuşan Alican Er, Doğu ve Güneydoğu illerinden hiçbirinin yaşanan darbe girişimini tasvip etmediğini ifade etti.

Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e tüm milletin gece gündüz nöbet tutarak bu darbe girişimine "hayır" dediğini vurgulayan Er, şöyle devam etti:

"Allah yardımcımız olsun. Türkiye birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı hepimiz kardeşiz. Allahımız bir, peygamberimiz bir, dinimiz bir, memleketimiz bir. Bu memleket şehit kanlarıyla sulanmış. Bugün bize ne oldu ki Türkiye'yi bölelim, parçalayalım? Dış ülkelerin bizim üzerimizde çok büyük baskısı vardır. Türkiye'nin gelişmesini hiçbir zaman istemiyorlar. İstemedikleri için Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. İstedikleri, Türkiye'yi de kan gölüne çevirmek."

Komşu ülkelerin şuanki durumlarına bakılması gerektiğine vurgu yapan Er, "Allah etmesin Türkiye'de bir iç kavga çıkarsa biz nereye gireceğiz. Bizim hiçbir yerde yerimiz yoktur. Allah kimseyi devletsiz bırakmasın. Devletsiz kalındığında namus da kalmaz, şeref de kalmaz, hiçbir şey de kalmaz. Bunun için tüm kardeşlerime sesleniyorum: Bu memleket hepimize yeter." diye konuştu.

Er, kanaat önderlerine de seslenerek, "Her aşiret, her ana, her baba çocuğuna sahip çıksın. Biz bu çocukları kurbanlık gibi dağa çıkarıp kurda kuşa yem olmaları için yetiştirmiyoruz. Bu memlekete yararlı olmaları için yetiştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar