Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu

İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu

İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İbn Haldun Üniversitesi tarafından Ataşehir’de bir otelde düzenlenen Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’ne katıldı. Zirveye Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ile öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencilere sosyal bilimler alanı üzerine tavsiyelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sosyal bilimlerin alanı geniş. Yapınız neye uygun mühendislik tıp ile sosyal bilimler ayrı bir şey. Sosyal bilimler içinde de ayrılıyor. Çok mu ders çalışmayı seversiniz çok mu araştırmayı seversiniz. Ben hukuku da düşündüm. Hukuk okurken günlerce oturup ders çalışmak benim yapıma uygun değil. Ben aktif işleri seviyorum. Tam diplomasiye uygun bir şey. Alanı çok geniş kamu yönetimi var, uluslararası ilişkiler var, sosyoloji var, psikoloji var. Benim bugün imkanım olsa uluslararası ilişkilerin üzerine bir de psikoloji masteri yapardım ya da çift anadal yapardım. 25 yıl önce psikoloji okumak iyi bir şey değilmiş gibi bakarlardı. Bugün ne kadar ihtiyaç olduğunu hem devlet görüyor hem okullar görüyor hem de hayatın içinde bariz bir şekilde ortada. İktisat var işletme var. O mu bu mu artık üniversiteler iki alanda eğitimi tamamlama imkanı veriyor” dedi.

“Toplumu ilgilendiren her alanı sorgulamak lazım”

Okuyan, araştıran, sorgulayan bir gençlik arzuladıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Seçenek çok. Yeter ki eğitim görürken kendinizi o alana doğru yönlendirin. Bugün sosyal bilimlerin önemini yaşayarak daha iyi öğreniyoruz. İnsanın kendisini sorgulaması lazım. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi okuyan, araştıran, sorgulayan bir gençliğe ihtiyacımız var. Sadece kendinizi sorgulamanız yetmez. Toplumu ilgilendiren her alanı sorgulamak lazım. sorunlar ne sorunların kaynağı ne. Hem ülke içinde hem de dünyada dünyanın bir ucundaki gelişme dünyanın öbür ucunu etkiliyor hem de hemen. Bu sorunların kaynağı ne çözümü ne” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, programdan ayrıldı.

Yorumlar