Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

- "Bakanlığımızın kullanımına tahsisli gayrimenkullerin nakdi değerleri, mülkiyetinin ait olduğu Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte ve satış işlemleri Genel Müdürlüğün onayı ile gerçekleştirilmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

TBMM (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığın kullanımına tahsisli gayrimenkullerin nakdi değerlerinin, mülkiyetlerinin ait olduğu Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini ve satış işlemlerinin Genel Müdürlüğün onayıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Dışişleri Bakanlığına ait gayrimenkul, arsa ve arazilerle ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Çavuşoğlu, bakanlığın kullanımına tahsis edilen gayrimenkullerin mülkiyetinin Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olduğunu bildirdi.

Balgat'ta 50 bin metrekarelik ana bina, Çankaya'da 133 bin metrekarelik arşiv ve telsiz istasyonlarının bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bakan Konutu olarak kullanılmakta olan bina, Çankaya ilçesinde bulunan 35 bin 960 metrekare yüzölçümlü arsanın bir kısmı üzerinde yer almaktadır. Çankaya'daki bir binada bulunan 332 metrekare yüzölçümlü bağımsız bölüm Bakanlığımıza tahsisli olup, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Konutu olarak kullanılmaktadır. Altındağ ilçesi Ege Mahallesi'nde 8 bin 30 metrekare yüzölçümlü, Ankara Palas Devlet Konukevi olarak hizmet veren taşınmazın kullanım hakkı 1982 yılında Bakanlığımıza devredilmiştir."

Çankaya ilçesi Kazım Özal Mahallesi'nde yer alan binada 157 metrekare büyüklüğünde bir dairenin bakanlığa tahsisli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinin ise Bakanlar Kurulu Kararı ile Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın zemin katında yerleşik durumda olduğuna işaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait bakanlığın kullanımına tahsisli arazileri ise şu şekilde sıraladı:

"Ankara'daki yabancı misyonların yerleşimi amacıyla Ekonomik İşler Yüksek Koordinasyon kurulunun kararı ile Çankaya ilçesi Oran Semti'nde 800 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğünün kararı ile Gölbaşı ilçesi Kızılcaşar Mahallesi'nde 326 bin 172 metrekare büyüklüğünde bir arazi Diplomatik Site olarak ayrılmış ve Bakanlığımıza tahsis edilmiştir. Söz konusu arazilerde bulunan parseller mütekabiliyet esasına göre karşılıklı arsa tahsisi amacıyla Milletlerarası Anlaşmalar çerçevesinde TBMM onayıyla tahsis edilmektedir."

Çavuşoğlu, bakanlığın hissesinin bulunduğu bina ve arazi olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın kullanımına tahsisli gayrimenkullerin nakdi değerleri, mülkiyetinin ait olduğu Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte ve satış işlemleri Genel Müdürlüğün onayı ile gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza ait arsa, arazi veya gayrimenkul bulunmadığı cihetle başka kurumlara kiralama yapılmamıştır. Bakanlığımızca satış işlemi gerçekleştirilmemiş ve bilirkişi raporu düzenlenmemiştir."

Yorumlar