Devlet Bahçeli'den FETÖ çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Millet kavrulmuş, adalet kavrulmuş ama ‘Kavurmacı’lar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'den FETÖ çıkışı

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Millet kavrulmuş, adalet kavrulmuş ama ‘Kavurmacı’lar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına, sırtını sağlama almış hatırlı kişilerin korunmasına gerek yoktur. Eğer bu olursa milli vicdanda derin yaralar açılacaktır. Şunun yakınıydı, bunun damadıydı dememek, eğer suçu varsa gözünün yaşına bakmamak gerekir" diye konuştu. 

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları: Ülkemiz henüz "Oh be" diyememiştir, henüz düzlüğe çıkılmamıştır. Hakim olan belirsizlik sisi hala dağıtılamamıştır. Yıkmamız gereken engeller önümüzde durmaktadır. Terörizm bunlardan yalnızca birisidir. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılıkla yürüttüğü mücadele çok değerli, çok anlamlıdır. Buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Hatta haklı ve meşru terörle mücadele sürecine köstek olmak yerine desteğimiz de bilinmektedir. Çünkü konu Türkiye'nin bekasıdır. Hainlerin kökü kazınmadan şüpheniz olmasın ki aziz milletimiz huzur bulamayacaktır. Zaman zaman aksasa da, kuşkular fazlalaşsa da FETÖ ile mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir. Milli bekamıza kast etmeye kalkan kan içici yarasaların tam bir temizlik ve tasfiye işleri vakit kaybetmeden yapılmalıdır. İşgal, emel ve niyeti bir daha ayağa kalkmamalıdır. Biz sadece bugünü değil, geleceğimizi de kurtarmak, güvenceye almak mecburiyetindeyiz.

FETÖ artık tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. Aynısı PKK ve diğer terör örgütleri için de geçerlidir. FETÖ ile mücadeleyi adalet veya insani başka haslet ile ört bas etmeye kalkışmamalıdır. Mızrak çuvalı delmiş, geçmiştir. Yaşadıklarımızdan ve tecrübelerimizden sonra tahayyül ederken tahakküm çemberini kırmak zorlaşmıştır. Kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, sırtını sağlama hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur.  Şunun damadı diye gözlerinin yaşına bakmamak lazım. İhanete ceza verilecekse, imtiyazlı veya değil hiç kimsenin ah vah etmesi doğru olmayacak, inandırıcı gözükmeyecektir.

Medyada fotoğrafları gösterilen lider kadrosu yorumu getirmek, arkada kalan zirve isimleri perdelemek demektir. Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu'nda jandarmalar eşliğinde sıra sıra çıkan hainlerin darbe girişiminin kilit isimleri olduğu iddia edilmiştir. Bunların bir kısmının eski general olması ve aktif rol yüklenmesi söz konusu iddiaları aydınlatacaktır. 

Adeta yer yarılmış, FETÖ'nün siyasi ayağı içine girmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK  Parti'ye yeniden genel başkan olduğunda "İhanet içinde kim olursa gözünün yaşına bakmayacağız" görüşünü dile getirmiştir. Biz bu görüşü son derece isabetli değerlendiriyoruz. FETÖ ile mücadeleye herkesi çağırmasını olumlu ve doğru buluyoruz. Bu sözden sonra artık bahane tükenmiştir. Kripto damarının kesilip atılması, kılık değiştirmiş, üslup açısından kendini emniyete almış FETÖ'nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi, seferberlik ruhu ile ele alınmalıdır. Olağan şartlara daha ulaşılmamışken, mücadeleyi sekteye uğratacak her adım Türkiye düşmanlarına hizmette bir ve aynı olacaktır. Çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın. Zehire odaklanın. Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi değil, 15 Temmuz'un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. Kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır. Himmet dediler, terör örgütüne para topladılar. Hidayet dediler, FETÖ'ye kan verdiler. Can aşıladılar, neden oldular.

Devletin her kademesine sızıp, iç savaş ve parçalanmanın şartlarını aşıladır. Bunlar iffetsizliğe kucak atan, vaiz geçinip vandallara bile taş çıkartan aklını ve ruhunu kaybetmiş FETÖ terör örgütünün uşaklarıdır. Bunların hakkından hukuken gelmek vaciptir. Hatırlıymış, tanınıyormuş, arkası kaviymiş, sırtı pekmiş... Bırakınız bu safsataları, geçiniz bu bayat taktikleri. Haine merhamet, mazluma ihanettir. Caniye hoşgörü, masumiyete karşı işlenmiş cinayettir. Türkiye düşmanlarına acınırsa, çok geçmez, fazla sürmez acınacak hale aziz Türk milleti düşer. Pensilvanyalı barbarın kirli oyuncuları varmış, kaç yazar? Destekçileri arasında pek çok ülke varmış, ne çıkar? ABD yediriyor, içeriyor, Almanya FETÖ'cülerin iltica taleplerini kabul ediyormuş, ne fark eder? Kahraman Türk neslinin ateşe kök söktüren kuvvetli nefesi, bunları yerle bir etmeye yeterlidir.

Yorumlar

cem bahçelinin uyarılarına hükümet dikkat et boş değil önemli konular tedbirini al