Denizli'de “Demokrasi ve Şehitler Mitingi“

- Ekonomi Bakanı Zeybekci: - "Bu millet ne zaman ki yola çıkmaya kalktı, ne zaman ki başı dik önü açık olarak yola çıkmaya kalktı, bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti. Bundan emin olun bitti. Bu birlik ve beraberliğimizle, bu kardeşliğimizle, bundan sonra işimiz gücümüz millete hizmet etmek bizim"

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de “Demokrasi ve Şehitler Mitingi“

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu millet ne zaman ki yola çıkmaya kalktı, ne zaman ki başı dik önü açık olarak yola çıkmaya kalktı, bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti. Bundan emin olun bitti. Bu birlik ve beraberliğimizle, bu kardeşliğimizle, bundan sonra işimiz gücümüz millete hizmet etmek bizim." dedi.

Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra adı 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirilen Delikliçınar Meydanında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı meydanı dolduran vatandaşların Çanakkale'den dönen gaziler gibi Kuruluş Savaşında düşmanı Ege Denizi'ne döken kahramanlar gibi olduğunu milletin önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingin'e işaret eden Zeybekci, birlik ve beraberlik anlamında muhteşem bir görüntü olduğunu vurgulayarak, "AK Partilisi orada, CHP'lisi orada, MHP'lisi orada, Türk'ü orada, Türkmen'i orada, Alevi'si orada, Kürt'ü orada, Sünni'si orada, Arap'ı da Çerkez'i de, tüm Türkiye 79 milyonun özetiyle orada. Bu millet bir destan yazdı 15 Temmuz gecesi. Bir Çanakkale destanı gibi, bir Dumlupınar destanı gibi, Allahuekber Dağları'ndaki destan gibi, Medine'deki Fahrettin Paşa'nın destanı gibi bu millet bir destan daha yazdı. Bu milletin yazdığı destan bu sefer birlik ve beraberlik destanıydı. Bu milletin dünya demokrasi tarihine yazdığı bir destan vardı. Bu milletin yazdığı bir milli demokrasi devrimiydi. Bundan sonra gelecek yüzyıllar boyunca 15 Temmuz, Şehitler ve Demokrasi Günü olarak anılacaktır. 15 Temmuz ilelebet tarih boyunca bu milletin destanı olarak anılacaktır." dedi.

Zeybekci, hainlerin cezasını çekeceğini ele başlarına, o bir yerlerde örgütlenen, planlanan o oyunda başrolde oynayanlara asla ve asla insaf gösterilmeyeceğini hainlerin bundan sonra bu dünyada sığınacakları delik arayacağını kaydetti.

"Bizim çerçevemiz belli. Hukuk çerçevesinde hareket edeceğiz ve rehberimiz milletin vicdanı olacak." diyen Zeybekci, "Millet 'oh' diyecek şekilde bunlar cezasını bulacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." diye konuştu.

Şehitlerin hiçbir zaman unutulamayacağını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu millet ne zaman ki yola çıkmaya kalktı, ne zaman ki başı dik önü açık olarak yola çıkmaya kalktı, bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti. Bundan emin olun bitti. Bu birlik ve beraberliğimizle, bu kardeşliğimizle, bundan sonra işimiz gücümüz millete hizmet etmek bizim. Milletimizle beraber Allah'ın izniyle hedef 2023, hedef 2053, hedef 2071. Ecdat öyle diyor Moğolistan'da, ata yurdumuzda, o Göktürk Kitabelerinde yazdığı gibi. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni hiç kimse bozamayacak' diyor ecdadımız."

Bakan Zeybekci, meydanı dolduran vatandaşlarla birlikte Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirini okudu.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitinginde, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, yaptıkları konuşmada, darbeye her birlikte karşı durduklarını belirttiler ve platformda el ele tutuşarak vatandaşları selamladı.

Yorumlar