Darbe komisyonunda HDP provokasyonu

Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP milletvekilleri toplu bir şekilde TBMM Darbe Komisyonu'nu basarak gerilime neden oldu. Milletvekilleri, komisyonda gerginliğe neden olduktan sonra salonu terk etti. Komisyon başkanı Petek, yaptığı açıklamada HDP'li vekillerin provokatörlük yaptığını belirterek yapılanları kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Darbe komisyonunda HDP provokasyonu
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gültan Kışanak'ın 'terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla gözaltına alınması TBMM'deki HDP'lilerin provokasyonuna neden oldu. HDP'li milletvekilleri bugün toplu bir şekilde, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nu basarak gerginliğe neden oldu. Komisyona gelen çok sayıda HDP milletvekili, Kışanak’ın Komisyondaki sunumunun ardından gözaltına alındığını hatırlatarak, “Dün burada dinlediğiniz Gültan Kışanak’ı aldırdınız. Gözaltı talimatı verdirdiniz” tepkisini gösterdi.

Komisyon üyesi HDP’li Mithat Sancar, Kışanak ile ilgili konuşmak için söz istedi. Başkan Reşat Petek ise gündem dışında söz vermenin usul dışı olduğunu belirtti. Bunun üzerine HDP’liler tepki gösterdi. Başkan Petek’in üzerine doğru yürüyen HDP’liler, “Siz talimat verdiniz. Bu komisyon talimat verdi. Bir belediye başkanı buradan çıkınca gözaltına alındı. Bu komisyon darbeleri araştırmak için değil meşrulaştırmak için kullanılıyor. Meclise darbe yapıyorsunuz. Siz darbecisiniz” eleştirilerini yöneltti.

GERİLİMDEN SONRA SALONU TERK ETTİLER

Başkan Petek ise “Hukuk, iç tüzük çerçevesinde Komisyonu çalıştırıyorum. Başkandan izinsiz bir milletvekilinin açıklama yapma hakkı yoktur” karşılığını verirken, “Şov yapıyorsunuz” tepkisini gösterdi. HDP’liler ise “Şov yapan sizsiniz” karşılığını verdi. HDP’lilerin söz isteme talebine CHP’li üyelerden de destek geldi. CHP’li üye Sezgin Tanrıkulu, Petek’e, “Siz komisyon başkanısınız sınıf başkanı değilsiniz” dedi. HDP’liler Petek’in söz vermemesi üzerine komisyon toplantı salonunu terkettiler. 

KOMİSYON BAŞKANINDAN KINAMA

Petek, daha sonra TBMM çıkışında yaptığı basın açıklamasında, HDP'li milletvekillerinin provokatörlük yaptığını belirterek yaptıkları eylemi kınadığını söyledi. Petek, Yenikapı ruhunun darbe komisyonunda sürdürüleceğini sözlerine ekledi. 

 

Yorumlar

Istanbul HDPliler aptiklarinizdan. Ve sizi destekleyen chp den utaniyorum gulten kisanak in bir yaptigina bakin sonra darbe orastirma komisyonunu basin sizler haddini bilmezlersonz sizlri bende kiniyorum