Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, "Bunu ona sorun" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül cevabı

sonhaberler.com | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili resmi takvim de kesinleşmek üzereyken, partilerin adayları konusundaki tartışmalar da devam ediyor. AK Parit, MHP ve İyi Parti adaylarını kesin bir dille açıkladı. Ancak CHP ve onunla ittifak yapma ihtimalinden söz edilen HDP ve SP'nin adayı henüz belli değil. Basında bugün yer alan bazı iddialarda CHP ve birlikte hareket edeceği partilerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday gösterecekleri ileri sürülmüştü. İşte bu iddia bugün hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu.

ERDOĞAN'DAN GÜL SORUSUNA CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün 24 Haziran'da aday olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, "Bunu ona sorun" diyerek yorum yapmadı.

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİNE GÜNEŞ MOTELİ BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kendi milletvekillerini İyi Parti'ye vermesiyle ilgili bir soru üzerine ise şu yorumu yaptı: Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket.

Ama 24 Haziran'da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır.

Önce hep 'sandık sandık' dediler, şimdi 'baskın seçim' diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN GÜL CEVABI

Başbakan Binali Yıldırım da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı cevabı vermişti.

Yorumlar

ihsan Abdullah gül zannetmiyorum dava arkadaşlarına ve kendi kurduğu partiye ihanet etmez o sağlam adamdır