Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Ağustos 2016 günü konuştu

- "Artık, ben biraz ileri gidiyor olacağım ama böyle bir şarlatanı bu kadar büyütmenin anlamı yok. Bu kadar öyle kabiliyeti olan birisi değil. Bu sadece şu anda beddualarıyla bilmem neleriyle yatıyor, kalkıyor filan, kendine böyle bir şeyler oluyor. Bunun yaptıklarını çok abartmayalım. Hiç gerek yok" - "Şimdi orada üst aklın işine geliyor bu kişi. İşine geldiği için onu kullanıyor. Çünkü dert, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Bizim milli birlik ve beraberliğimizi parçalamak istiyorlar ve bunu parçalamak için de malzeme bu. Bundan daha güzel malzeme olamaz. Bu karara vardılar. Beslediler, büyüttüler, ülkemizin üzerine bu şekilde saldılar. Türkiye'de ümmeti, milleti, aileleri parçaladılar ama inşallah şu olayın çıkışı bizim için yeni bir milattır"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Ağustos 2016 günü konuştu

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık, ben biraz ileri gidiyor olacağım ama böyle bir şarlatanı bu kadar büyütmenin anlamı yok. Bu kadar öyle kabiliyeti olan birisi değil. Bu sadece şu anda beddualarıyla bilmem neleriyle yatıyor, kalkıyor filan, kendine böyle bir şeyler oluyor. Bunun yaptıklarını çok abartmayalım. Hiç gerek yok." dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Suriye meselesini geçmişte Putin ile görüştüğünü, şimdi de verimli bir görüşme yapmayı temenni ettiğini ifade eden Erdoğan, daha sonra Çin'de G-20 Zirvesi'nde ilişkileri daha da pekiştireceklerini söyledi.

"Rus uçağının düşürülmesinin FETÖ ile ilintili olduğu ve bunun soruşturmaya yansıdığı haberleri geliyor. Putin ile görüşmede bu değerlendirilecek mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu konuda tabii somut deliller varsa arkadaşlarıma bunları getirmelerini söyledim. Önümüze gelmesi halinde Sayın Putin ile onları da paylaşırız. Fakat o konu ile bunları birbirine acaba bulaştırmak, ilintili hale getirmek ne kadar doğru olur onu da özellikle yine teknik arkadaşlarımla, siyaset bilimcisi arkadaşlarımla tekrar görüşeceğiz, konuşacağız. Rusya'da da bunları tekrar ele alma fırsatı olacak." diye konuştu.

- "Böyle bir şarlatanı bu kadar büyütmenin anlamı yok"

"Geçmiş dönemde hükümeti zor durumda bırakan çözüm sürecinde yaşanan sıkıntı, bombaların patlaması, Hrant Dink cinayeti, Danıştay saldırısı gibi... Bunlarda da bir FETÖ bağlantısı şüphesi olmaya başladı mı?" sorusu üzerine Erdoğan, bu tür bir paranoyanın doğru olmayacağını, aksi takdirde yaşamın çekilmez hale geleceğini belirtti.

Erdoğan, "Artık, ben biraz ileri gidiyor olacağım ama böyle bir şarlatanı bu kadar büyütmenin anlamı yok. Bu kadar öyle kabiliyeti olan birisi değil. Bu sadece şu anda beddualarıyla bilmem neleriyle yatıyor kalkıyor filan, kendine böyle bir şeyler oluyor. Bunun yaptıklarını çok abartmayalım. Hiç gerek yok. Şu anda bakın Türkiye'de bunun takımından kalanlar oluyor mu? Fırsatını bulan kaçıyor. 'Ben dönmek istersem Türkiye'ye dönerim' diyor. Ben yıllar önce Olimpiyat Stadı'nda oradaki bir gecelerinde, Türkçe Olimpiyatları'nda, çağrı yapmıştım. 'Türkiye'ye gelin' diye. Niye gelemedi? Beni güya zora sokmamak için gelmemiş o zaman." ifadelerini kullandı.

- "Bir efsane meydana getirilmiş"

Erdoğan, "Ben gazeteci olarak o gün yaptığınız o çağrıda bir kinaye hissetmiştim. Siz o çağrıyı yaparken bu kinayeyle mi çağırıyordunuz?" sorusu üzerine, sözlerine şöyle devam etti:

"Buna kinaye nazarıyla bakmak çok da doğru olmaz ama vatandaşın tavrına bakarak bir şeyi artık gün yüzüne çıkaralım. Neydi o? Bir efsane meydana getirilmiş. Orada olanların kahir ekseriyetinin onu tanımadığını biliyorum ama öyle bir efsane var ki ortada bu efsaneye o tribünlerde olanlar hepsi de maalesef farklı yaklaşımlarda... Hani diyor ya 'o bize şah damarından daha yakın'. Bunu diyecek kadar sapkın bir yapı var ortada. Bu sapkın yapıyı acaba bozar mıyız? Niye gelmek istemiyor? İşte bundan dolayı. Orada olursa efsaneleşiyor ama buraya geldiği zaman birçok şey meydana çıkacak. Tabii o çok manidardı 'Biz hükümetimizi zora düşürmek istemeyiz.' Ya senin davan yok, bir şeyin yok. Madem böyle bir durumdasın çık gel. Gelemedi. Çünkü üst akıl öyle diyordu da onun için."

Erdoğan, "Üst akıl konusundaki öngörüleriniz nedir"? sorusu üzerine, bu konuyu çok çok önceleri bir seyahatte uçaktaki basın mensuplarına söylediğini dile getirdi.

"O üst aklın verdiği ile hareket ediyor. Yoksa kendinden değildir. Ondan sonra üst akıl literatüre oturdu. Üst akıl ki onu, ne olduğunu açıklamayı doğru bulmuyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda yine görevini yapıyor. Nereye yönelik yapıyor? Türkiye'ye yönelik yapıyor. Bu nedir? Şimdi orada üst aklın işine geliyor bu kişi. İşine geldiği için onu kullanıyor. Çünkü dert, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Bizim milli birlik ve beraberliğimizi parçalamak istiyorlar ve bunu parçalamak için de malzeme bu. Bundan daha güzel malzeme olamaz. Bu karara vardılar. Beslediler, büyüttüler, ülkemizin üzerine bu şekilde saldılar. Türkiye'de ümmeti, milleti, aileleri parçaladılar ama inşallah şu olayın çıkışı bizim için yeni bir milattır. Adeta yeniden bir istiklal ve istikbal mücadelesinin başlangıcıdır. Ben öyle bakıyorum. 'Sizin zor zannettiğinizde, birçok şeyde nice kolaylıklar vardır'. Bir başkasında da 'her olanda hayır vardır' diyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2010 KPSS iptal edildi. 150 bin civarında insan merak ediyor. Bunların tamamı mı gidecek, yoksa bunların içinden kopya çekenler ve FETÖ'ye üye oldukları belirlenenler mi gidecek. Bu eleme nasıl yapılacak?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Tespit edilenlerin hepsi ayıklanacak bir defa. Çünkü onlar hak etmediler, hak etmeyenler orada kalamaz. Hak edenler de hakları iade edilmek suretiyle iade-i itibara kavuşacaklar. KPSS ile ilgili o noktada başladı zaten. Neye göre başladı, kim hak etti kazandı, kim kazanamadı? Bunları şimdi ayıklıyorlar, araştırmaları yapılıyor. Bu araştırmanın neticesinde hak etmeyenler tamamen ayıklanacak, hak edenler de orada kalacak. 2010 öncesi şu anda programda yok. 2010 itibarıyla çalışmalar yapılıyor."

(Sürecek)

Yorumlar