CHP'ye en çok "işsizlik ve terör" sorunları iletildi

- CHP Halkla İlişkiler ve Tanıtım Genel Başkan Yardımcılığının, vatandaşların sorun ve önerilerini dinlemek amacıyla oluşturduğu birim, 10 ayda yaklaşık 105 bin başvuru aldı - Mail, telefon ve mektup yoluyla CHP'ye ulaşan vatandaşlar, en çok "işsizlik, terör olayları, sağlık ve eğitimde yaşanan sorunları" iletti - Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: - "Bize gelen telefon, mail ve mektuplarla vatandaşın gündemini ve taleplerini de takip etmiş oluyoruz. Hangi politikanın izlenmesi konusunda yol haritası belirliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye en çok "işsizlik ve terör" sorunları iletildi

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP Halkla İlişkiler ve Tanıtım Genel Başkan Yardımcılığının, vatandaşların sorun ve önerilerini dinlemek amacıyla oluşturduğu birim, 10 ayda yaklaşık 105 bin başvuru aldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın koordinesinde çalışan halkla ilişkiler birimi, Şubat-Kasım 2016 tarihleri arasında CHP'ye yapılan başvuruları rapor haline getirdi.

Rapora göre, söz konusu tarihler arasında CHP'ye 52 bin 534'ü e-mail, 49 bin 851'i telefon ve 2 bin 393'ü mektup olmak üzere, toplam 104 bin 778 başvuru aldı.

Başvurular arasında ilk dört sırayı "İşsizlik, terör olayları, sağlık ve eğitimde yaşanan sorunlar" aldı. Bunları, vatandaşların kişisel talep ve istekleri ile CHP parti yönetimine ilişkin önerileri izledi.

Rapora, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, "Mağdurların" yaptığı başvurular eklenmedi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Yasemin Öney Cankurtaran, vatandaşlarla birebir iletişimi önemsediklerini, bu kapsamda oluşturdukları birimin bütün telefonlara, mail ve mektuplara cevap verdiğini belirtti.

Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri konularına göre ayırarak, analizler hazırladıklarını anlatan Cankurtaran, "Bize gelen telefon, mail ve mektuplarla vatandaşın gündemini ve taleplerini de takip etmiş oluyoruz. Hangi politikanın izlenmesi konusunda yol haritası belirliyoruz. Bu birimimize en çok geçim sıkıntısı, işsizlik, terör olayları, eğitim ve sağlık konularında başvuru geliyor." dedi.

Gelen şikayet ve önerilerden, CHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım'daki seçim bildirgelerinin, Türkiye'nin sorunlarına karşılık geldiğini gördüklerini vurgulayan Cankurtaran, vatandaşın şikayet, talep ve beklentilerine göre hareket ettiklerini kaydetti.

Cankurtaran, birimlerine gelen başvuruları, rapor halinde her hafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve partisinin Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) sunduğunu, ilgili yerlere ilettiğini bildirdi.

- "Sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz"

İmkanlar dahilinde vatandaşların sorunlarına da çözüm üretmeye çalıştıklarını aktaran Cankurtaran, "Biz iktidar partisi değiliz, muhalefet partisiyiz ancak belediyelerimizle ilgili talepleri, yoksul vatandaşlarımızın başvurularını gerekli yerlere iletiyoruz. Sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İş arayanların kendilerine öz geçmişlerini gönderdiklerini bildiren Cankurtaran, bunların da il ve ilçe başkanlıkları aracılığıyla CHP'li belediyelere iletildiğini ifade etti.

Cankurtaran, halkla ilişkiler birimi olarak parti kütüphanesini yenilediklerini, bütün vatandaşların buradan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar