CHP'nin olağanüstü MYK toplantısı sona erdi

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin "demokrasiye ve parlamenter sisteme karşı gerçekleştirildiği" vurgusu yapılan toplantıda, kamuoyundan, parti tabanından ve hükümet yetkililerinden gelen çağrılar doğrultusunda, Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitingine katılmasına karar verildiği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin olağanüstü MYK toplantısı sona erdi

ANKARA (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, parti genel merkezinde yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne yapılan davet değerlendirildi.

Toplantıdan, Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılması yönünde karar çıktı. Bu kararda, kamuoyundan, parti tabanından ve hükümet yetkililerinden gelen çağrıların etkili olduğu kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin "demokrasiye ve parlamenter sisteme karşı gerçekleştirildiği" belirtilen toplantıda, CHP'nin hassasiyetlerinin ve çekincelerinin Yenikapı'daki mitingde dile getirilmesinin önemli olduğu ifade edildi.

Toplantıda, "Cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve parlamenter sistem"e vurgu yapılarak, bunlara sahip çıkılmasındaki kararlılık dile getirildi.

- "Geçmişteki örnekleri aktardı..."

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda olağanüstü bir durumdan geçildiğini vurgulayarak, bu tür durumlarda kamuoyunun beklentilerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, 1990'lı yıllarda Bulgaristan'daki soydaşlara yönelik asimilasyon çalışmalarının arttığı günlerde ve Kıbrıs'ta 1960'lı yıllarda Türklere dönük baskıların yaşandığı dönemde de benzer atmosferlerin olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, o dönemlerde de siyasilerin birlikte hareket ettiği örnekleri aktardı.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu, mitinge katılımıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile telefonla bir görüşme yapacak. Görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun çekincelerini dile getirerek, bazı taleplerini ileteceği kaydedildi.

Yorumlar