CHP'nin Adana'da düzenleyeceği miting

- Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: - "Biz sadece organize ettik, altyapısını hazırladık. Bu büyük buluşma Adanalı hemşehrilerimizin mitingi olacak, CHP'nin değil"

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Adana'da düzenleyeceği miting

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 3 Aralık'ta Adana'da düzenleyecekleri "Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti koruyacağız mitingi"ne ilişkin, "Biz sadece organize ettik, alt yapısını hazırladık. Bu büyük buluşma Adanalı hemşehrilerimizin mitingi olacak, CHP'nin değil." dedi.

Bingöl, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Türkiye'yi birleştiren, bütünleştiren bir anlayışı hayata geçirmek için söz konusu buluşmayı düzenlediklerini aktardı.

Bingöl, "Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz derken birlik ruhunu yeniden ateşlendirmek adına bunu söyledik. Cumhuriyeti koruyacağız diyoruz, Cumhuriyeti korumak hepimizin asli görevi olmalı." ifadesini kullandı.

Bu gerekçeler nedeniyle Adana mitinginin çok ses getirdiğini kaydeden Bingöl, 79 milyonun ortak hasletlerini dile getirdiklerini bildirdi.

Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü bir kez de Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'ndan yüksek sesle haykıracaklarını anlatan Bingöl, şöyle konuştu:

"Diğer yürüyüşlerde ve mitinglerde olduğu gibi partimizi öne çıkarmayacağız. Bu miting tamamen Çukurovalı, yüreği insan sevgisi, yurt sevgisi ile dolu Çukurova insanının katılacağı bir miting olacak. Biz sadece öncülük ediyoruz, düzenleme yapıyoruz. Bu miting bütün Çukurovalıların mitingi olacak. Orada bir kez daha göreceğiz ki bu değerleri koruyan binlerce vatandaş var Türkiye'de. O açıdan Türkiye'de parlamenter demokratik sistemi ve cumhuriyeti korumak adına her vatandaş üzerine düşen grevi yapacak. Bu miting bir yürüyüşler ve mitingler zincirinin devamı. Taksim mitingini yapmıştık, Gündoğdu mitingini yapmıştık, Anafartalar'da köyde bir miting yapmıştık, Ankara'da yürüyüşler düzenledik. Bu da onların devamı. Elbette koşullar elverdiğince bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz."

Türkiye'nin birçok ilinden "Burada da düzenleyin" diye talepler aldıklarını bildiren Bingöl, koşullar el verdikçe, etkinliklerini farklılaştırarak, sürdüreceklerini kaydetti.

- "Vatandaşlarımızın tamamı davetli"

Bingöl, "Bütün Adanalı hemşehrilerimizi o heyecanı tatmak adına saat 14.00'te Uğur Mumcu Meydanı'na bekliyorum. Şimdiden bir heyecan fırtınası Adana'yı kapsamış durumda. Görkemli bir buluşmanın Adana'da gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

"Bu buluşmaya diğer siyasi partiler de dahil mi, davetli mi?" diye sorulması üzerine Tekin Bingöl, "Biz diğer buluşmalarımızda ve yürüyüşlerimizde asla CHP'yi öne çıkararak bir düzenleme yapmadık. Bütün vatandaşlarımız davetli. Hangi siyasi partiyi desteklerse desteklesin, vatandaşlarımızın tamamı davetli." yanıtını verdi.

Bingöl, Adana'daki tüm dernek, sivil toplum kuruluşu ve odalara gerekli davetleri götürdüklerini bildirdi.

Tekin Bingöl, "Biz sadece organize ettik, alt yapısını hazırladık. Bu büyük buluşma Adanalı hemşehrilerimizin mitingi olacak, CHP'nin değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bir soru üzerine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde partilerine ait 5 heyetin çalışma yürüttüğünü açıklayan Bingöl, buna farklı bir anlam yüklenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Daha önce de bu bölgelerde çalışma yaptıklarını ancak şimdi ise bunu sıklaştırdıklarını aktaran Bingöl, sadece orada değil, tüm Türkiye'de 30 ile yönelik heyetler oluşturduklarını ve bu çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Bingöl, bu heyetlerin en az 2 gün sürecek bir alan çalışması gerçekleştirdiklerini ve bunu sürekli hale getireceklerini bildirerek, bu heyetlerin izlenimlerine ilişkin raporlar hazırlayacaklarını açıkladı.

Bu raporların genel merkezde oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirildiğini de belirten Bingöl, "Önümüzdeki günlerde 30 ilin dışında diğer illeri de katarak, 'illerde alan çalışması' adı altında tüm Türkiye'yi kapsayacak bir çalışma yapacağız." dedi.

Tekin Bingöl, yaptıkları sorumlu muhalefet anlayışı sayesinde, sadece doğuda değil, Türkiye'nin her yerinde CHP'ye büyük bir ilgi olduğunu sözlerine ekledi.


chp

Yorumlar