CHP'li Tüm:

- "Öğretmen alımlarında 'mülakat' denen yandaşlık sınavı bir an önce iptal edilmelidir

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tüm:

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Öğretmen alımlarında 'mülakat' denen yandaşlık sınavı bir an önce iptal edilmelidir." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eğitim sisteminin "yeni bir kaosun içine sürüklendiğini" öne sürdü.

FETÖ ile mücadele bahane edilerek bu sene öğretmen alımlarına "mülakat sınavı" şartının da eklendiğini vurgulayan Tüm, "Bu mülakatta öğretmen adaylarının siyasi görüşleri, mezhepleri, AKP'ye yakınlıkları, hükümet uygulamalarını destekleyip desteklemedikleri öğrenilmeye çalışılmıştır." diye konuştu.

Tüm, bu mülakatlarda öğretmen adaylarının eğitim bilgilerinin ölçülmediğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Eğer metodunuz yanlışlık ve yandaşlık üzerine kuruluysa bu kandırılmaların sonu hiç gelmeyecektir. Liyakati öne alın, bilimsel ve çağdaş metotları kullanın diye her gün uyarıyoruz.

Bu taraflı ve ötekileştiren anlayışla Türkiye'ye barış ve huzur gelmesinin mümkün değil. Hükümet eğitimle oynamaktan, öğretmenleri öteki görmekten derhal vazgeçmelidir. Öğretmen alımlarında 'mülakat' denen yandaşlık sınavı bir an önce iptal edilmelidir.

Haksız yere sadece sendikalı olduğu için görevden alınan binlerce öğretmen görevine iade edilmelidir. Hükümet, öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermeli ve seslerine kulak vermelidir."

Yorumlar