CHP'li Faik Tunay: Ben de 'Evet' diyorum

CHP Eski Milletvekili Faik Tunay, anayasa değişiklik referandumunda 'Evet' diyeceğini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Faik Tunay: Ben de 'Evet' diyorum

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Eski Milletvekili Faik Tunay, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişiklik referandumunda 'Evet' oyu vereceğini ilk kez açıkladı. 

Tunay, yaptığı yazılı açıklamada, "16 Nisan sabahı koalisyonsuz, istikralı, güçlo bir Türkiye için sistem değişikliğine 'Evet' diyorum" dedi. 

Tunay, kendisine ait internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: Referandum ölüm kalım meselesi değil, evet diyen de olacak, hayır diyen de olacak ve referandum bittikten sonra biz, binlerce yıldır olduğu gibi Anadolu'da bir arada, kardeşçe yaşamaya edvam edeceğiz. 

Bu topraklar üzerinde yıllardır, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, Sağ-Sol diyerekbizi bölmeye çalıştılar ama her seferinde aklıselim ile hareket ederek bu oyunları boşa çıkardık, referandum sürecinde bu sefer Evet-Hayır üzerinden aynı oyunlar oynanmak isteniyor, her zaman olduğu gibi aklıselim ile hareket etmek zorundayız"

Faik Tunay, 2010 yılında CHP Parti Meclisi üyesi, 2011 yılında ise İstanbul'dan 24. Dönem Milletvekili seçilmişti. Tunay, 2015'teki seçimlere ise ön seçimlerde listeye giremediği için seçilememişti. 

Yorumlar

15 Temmuz ülkesinin milletinin yararını değilde liderinin iradesini savunandan vatandaşta insanda olması beklenemez eğer ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar hayır diyorsa Bize Evet demek düşer..
ihsan CHP yanlış yaptı anayasa değişikliğini meclisten geçirecekti referanduma lüzum kalmıyacaktı çünki chp meydanlarda rezil olacak