CHP'li Bekaroğlu'ndan, AK Parti'li Kocabıyık hakkında suç duyurusu

- CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık'ın sosyal medya üzerinden toplumu silahlanmaya çağırıp halkı alenen tahrik ettiğini öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Bekaroğlu'ndan, AK Parti'li Kocabıyık hakkında suç duyurusu

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın sosyal medya üzerinden toplumu silahlanmaya çağırıp halkı alenen tahrik ettiğini öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kocabıyık'ın sosyal medya üzerinden "toplumu silahlanmaya çağırarak" halkı alenen tahrik ettiğini iddia etti.

Kocabıyık'ın Twitter hesabından "Devlet büyüklerine bir suikast halinde millet cezaevlerini basacak, tüm FETÖ'cüleri ve PKK'lıları asacak. Halk arasında konuşulan bu" paylaşımında bulunarak toplumda gerginliğe ve çatışmalara neden olabileceğini savunan Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"Hüseyin Kocabıyık herhangi bir insan değil, iktidar partisi milletvekilidir. Kendisinin sözüne itibar edilip, bunu bir işaret sayıp tahrik olacak binlerce insan vardır. Bu açıklaması ile tahrik olacak çok sayıda insan suçlu diye ilan ettiği başka insanlara ceza kesebilir, yargısız infaz uygulayabilir. Bu durum toplumda gerginliklere ve çatışmalara neden olabilir. Hukukun üstünlüğü, toplumun huzur ve refahı üzerine and içen bir milletvekilinin böyle bir tahrikte bulunması kabul edilemez."

Bekaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile bütün milleti temsil eden ve millet adına bu gücü kullanan bir kişinin sosyal medya hesabından halkı alenen tahrik etmeye yönelik bir girişimde bulunmasının TCK'nın ilgili maddeleri açısından suç teşkil ettiğini öne sürdü.

Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu yapılanların tamamı suça teşvik etmeye yönelik açıklamalardır. Nereden çıkarıyorsun devlet büyüklerine suikast olacağını Sayın Kocabıyık? Bu gerginliğin üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi kutuplaşmayı tırmandırıyor. Bu son derece tehlikeli bir açıklamadır. Dün itibarıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Böyle saldırılar ortaya çıktığında, buradan açık ve net şekilde ilan ediyorum, bu açıklamayı yapan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer bu tür açıklamaları yapan insanlar sorumludur."

Yorumlar