CHP'ye oy vermeyen 3 bin parti üyesi ihraç ediliyor

Son genel seçimlerde üye oldukları partiye oy vermeyen 3 bin 869 CHP'li partiden ihraç ediliyor

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye oy vermeyen 3 bin parti üyesi ihraç ediliyor
Sonhaberler / Haber Merkezi 

CHP'lilerin HDP'ye oy verdiği yönündeki iddialar seçimden sonra da devam ederken, bu iddiayı güçlenidiren yeni bir delil daha ortaya çıktı. Buna göre 1 Kasım seçimlerinden sonra CHP tarafından yapılan çalışmalarda 3 bin 896 parti üyesinin oy kullandığı sandıktan partiye hiç oy çıkmadığı ortaya çıktı. 

CHP’de 2014 yılındaki olağanüstü kurultayda yapılan tüzük değişikliğiyle bir sandık çevresinde partiye oy çıkmaması halinde, o sandık çevresinde kayıtlı tüm üyelerin silinmesine karar verilebileceği, bu işlemin MYK tarafından gerçekleştirilebileceği hükme bağlanmıştı.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, 1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan çalışmalar doğrultusunda 3 bin 896 CHP üyesinin sandığından partiye hiç oy çıkmadığı tespit edildi. Bu konuyla ilgili çalışmayı tamamlayan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, il ve ilçe örgütleriyle yaptığı ‘çapraz doğrulama’ yöntemiyle, bu üyelerin seçimlerde oy kullanmalarına engel bir durum olup olmadığını tespit etti. Bu doğrultuda 3 bin 896 üyenin, parti kütüğünden silinmesi işlemi 12 Ekim günü yapılması öngörülen MYK toplantısına gelecek. 2011 seçimlerinde de benzer bir karar alınmış, 1903 üyeliğin kaydı silinmişti. 
chp

Yorumlar