CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı düzenleyecek

- Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: - "BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin tarafı olan ülkemizde, sağlıktan eğitime, adaletten sosyal hizmete her alanda hak temelli, bütüncül bir ulusal çocuk politikası ihtiyacı olduğu çok açıktır"

Google Haberlere Abone ol
CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı düzenleyecek

ANKARA (AA) - CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca "Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı" düzenlenecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yazılı açıklamasında, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek çalıştayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla yarın başlayacağını ve iki gün süreceğini bildirdi.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin tarafı olan Türkiye'de, sağlıktan eğitime, adaletten sosyal hizmete her alanda hak temelli, bütüncül bir ulusal çocuk politikasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karabıyık, bu ihtiyaç sebebiyle "Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı" düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Partinin ilgili ihtisas komisyonlarındaki temsilciler, yurt içi ve dışından akademisyenler, uzmanlar ve çeşitli dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayın, eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve adalet olmak üzere dört ana başlıkta yürütüleceğini açıklayan Karabıyık, eğitim konu başlığında müfredat, okul kitapları, okullaşma oranı, altyapı ve eğitimciler gibi konular üzerine değerlendirmeler yapılacağını, öneriler geliştirileceğini ifade etti.

- Çocuklarla da ayrı bir oturum gerçekleştirilecek

Sağlık konusunda, çocuk sağlığı, beslenme, çocuk istismarı, çocuk gelinler, çocuk işçiliği, çocuklarda bedensel deformasyonlar, madde bağımlılığı ve sağlık sunumundaki açıklar gibi alt başlıkların inceleneceğini bildiren Karabıyık, şunları kaydetti:

"Sosyal hizmetler ve sosyal yardım alanında mevzuat, yargı, yerel yönetimler, sivil toplum, medya, öğrencilere harçlık, barınma ve yurtlar gibi konulara yer verilecek. Adalet konu başlığında ise çocuk mahkemeleri, çocuk ıslah evleri, çocuk izlem evleri, çocuk istismarı, çocuk ihmali ve benzeri konular üzerine çalışılacak. Çocuk katılımcılarla ayrı bir oturumun da gerçekleşeceği çalıştayda önümüzdeki dönem çocukların yaşayacakları ya da derinleşeceği öngörülen çocuk evlilikleri, çocuk işçiliği, mültecilik, çocuk yoksulluğu, madde bağımlılığı, özgürlüğünden yoksun kalan çocuklar, bakım ve koruma altındaki çocuklar, şiddet, ihmal ve istismar, çatışma süreci, çocukların katılım hakkı, ifade, din ve vicdan özgürlükleri, ayrımcılık gibi sorun alanları ele alınacak."

Yorumlar