CHP referandumu engelleyecekmiş

CHP'nin terör örgütlerine yardım yapmakla suçlanan milletvekili Eren Erdem, "Başkanlık sisteminin referanduma gitmesine karşı mücadele edeceğiz" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP referandumu engelleyecekmiş
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, başkanlık sistemi konusunda, "Kanımızın son damlasına kadar bedenimizi siper ederek, bütün demokratik haklarımızı kullanarak Başkanlık sisteminin referanduma gitmesine karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında, "Dün akşam Putin ile görüşmem oldu. Bu görüşmede Halep'i konuştuk ve saat 22.00 itibarıyla hava bombardımanını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricası oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatları verdik."
dediğini belirterek, bu ifadenin yenilir yutulur olmadığını söyledi.

"Ne zamandan beri sen terör örgütlerinin hamisi oldun da El Nusra gibi vahhabi, selefi katilleri, Rusya bir talep ileteceği zaman seni arar hale geldi" diyen Erdem, Erdoğan'ın El Nusra ile ilişkilerinin boyutunu ortaya koyması gerektiğini savundu. Erdem, "Sen Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı mısın, yoksa bölgedeki selefi terör örgütlerinin bürosu musun? Rusya, Nusra'ya mesaj iletmek için neden seni arıyor? Nusra'nın IŞİD'den hiçbir farkı yok. Dünyadaki birçok ülke de böyle kabul ediyor. Musul ve Şam Fatihi diye tanımlanan Erdoğan bir anda terör
örgütlerinin hamisi haline geldi. Bu kabul edilemez durumdur. Acaba geçmişte IŞİD için de arayanlar oldu mu" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ismini değiştirme önerisinde bulunan Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkelerini tarumar etmeye dönük projenin ortağı olduğu an itibarıyla Bahçeli'ye ismini "Saray ya da Hükümet Bahçeli" olarak değiştirmeye davet ettiğini söyledi. Erdem, "Bu ülkenin bütün değerlerini yok etmeyi kendisine amaç edinmiş bu siyasi partinin ortağı olmak sana mı düştü? Don lastiği gibi düzeysiz, kalitesiz, ferasetsiz, adeta Kasımpaşalı'nın tedrisatına girdiğini ilan edercesine, böylesi çirkef dille ortaya koydukları yanlışı toparlamaya çalışıyorlar. Size mi düştü bu ülkedeki Cumhuriyetin temel dinamiklerini bombalayacak can suyunu vermek? Vatanı seviyorsan, ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün ilkelerine ihanet etmeyeceksin. Bu ihanetin hafriyatçılığını yapmaya soyunmuş olan zatı muhterem, devlet adamlığını terketmiş saray valisi olmayı kendisine meslek edinmiş pozisyona gelmiştir" görüşünü dile getirdi. 

"MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Başkanlık sistemi için yapılan takvimi nasıl değerlendirdiği sorusuna Erdem, "Kanımızın son damlasına kadar bedenimizi siper ederek bütün demokratik haklarımızı kullanarak Başkanlık sisteminin referanduma gitmesi karşısında mücadele edeceğiz. Biz bu Cumhuriyeti, kendini yitirmiş ve iradesini farklı yere teslim eden insanın değiştirmesine, dönüştürmesine müsaade etmeyeceğiz" karşılığını verdi.

Eren Erdem'in halkın seçimine ipotek koyma tehditleri savurduğunda hemen arkasında yazan, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazısı dikkat çekti. 

Yorumlar

Mechul Bu hain devşirme, kendi insanına uzak hainlere yakın duran köpekler. Asla engelleyemezsiniz referandum u bununda bilin.
Bekir eşmen Halk halk diye dilinizden düşürmediğiniz halktan neden korkuyorsunuz bu halk sizin oyuncağını değil istediğinizde ön plana istemediğinizde arka plana attığınız bu halk size bunun hesabını soracak adliyede öldürülen savcının değil örgütün ve diğer teröristlerin arkasında durduğunuzuda bu halk unutmayacak
ihsan iran köpeği erene bak sen kimsin ulen başkanlığı engelli,yeceksin halk senin hesabının dürecek bekle
ihsan elinden geleni arkana koyma iran ajanı bu yorumları yayınlayın o zaman ne diye yorum ekle diyorsun