CHP'nin Demirtaş aşkı; Bir ayda ikinci ziyaret

Terör örgütüne üyelik suçlamasıyla tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Demirtaş'a CHP'den ikinci kez ziyaret gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Demirtaş aşkı; Bir ayda ikinci ziyaret

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Terör örgütüne üyelik suçlamarıyla tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a CHP'den yoğun bir ilgi var. Demirtaş 6 Kasım'da tutuklandıktan sonra henüz bir ayı dolmadan CHP tarafından iki kez ziyaret edildi. İlkin CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından ziyaret edilen Demirtaş, dün de Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu bir heyet tarafından ziyaret edildi. 

CHP’li Fikri Sağlar, Eren Erdem, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal geçtiğimiz günlerde Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ı ziyaret etti. Görüşmede Demirtaş, yasama faaliyetinin ve temsil hakkının engellenmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Yasama faaliyetimi sürdürmek zorundayım. Önerge yazıyorum, geri çevriliyor. Bu yetki cezaevi müdürüne değil, Meclis Başkanı’na ait” dedi. Erdem, Demirtaş’ın tecritte tutulduğu iddialarıyla ilgili, cezaevi müdürünün Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için özel alana aldıklarını anlattığını söyledi. 

CHP heyetinin Silivri Cezaevi’nde görüştüğü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım. Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım” dediği öğrenildi. 

Yorumlar

sadık sezgin şeytankulu ve diğerleri tescilli fetö cü cia ajanı