CHP'liler Esed için Meclis komisyonunu terk etti

Aralarında DEAŞ'tan kurtarılan Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu CHP'li milletvekilleri, hükümetin İdlib'deki muhalifleri savunmasına tepki göstererek Meclis komisyonunu terk etti

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler Esed için Meclis komisyonunu terk etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Esed rejiminin İran ve Rusya'ya verdiği söze rağmen İdlib'de savunmasız sivillere yönelik saldırılarını artırmasına Ankara'nın tepki vermesi CHP'de rahatsızlık yarattı. Aralarında Musul'da DEAŞ'tan kurtarılan eski Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu bir grup CHP'li, Meclis komisyonunu terk etti. 

Hükümetin, İdlib'de yaşananlara karşı İran ve Rusya büyükelçilerini bakanlıklara çağırarak uyarılarda bulunmasını hazmedemeyen CHP'li Öztürk Yılmaz, “İdlib’de ılımlı muhalif diyorsunuz, 25 bin muhalif cihatçı grubu neden koruyorsunuz? Niye garantörlük yapıyorsunuz? Halep’te de korudunuz, yenildiniz, burada da yenileceksiniz. Yunan başbakanı, bakanı geliyor, adalarımıza çıkıyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisi liderine hakaret yağdırıyor, adeta şov yapıyor. Neden protesto notası vermedeniz?” dedi.

Çavuşoğlu ise bu sorulara yanıt vermedi ve olaya atıfta bulunarak, “IŞİD baskınında başkonsolos olduğunu saklayarak IŞİD’den kurtarmaya çalıştın kendini. Büyükelçi olmak için kaç kez kapıma geldin” dedi.

Bunun üzerine CHP’liler Çavuşoğlu’na tepki gösterdi.  Yılmaz da “Baştan aşağı yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Ben Musul’da esir alınırken siz bizi IŞİD’e sattınız. Şimdi utanmadan yalan söylüyorsunuz” diye bağırdı.

CHP’li komisyon üyeleri tartışmalar üzerine komisyonu terk etti.

ÖZTÜRK YILMAZ'IN UNUTTUĞU GÜNLER

Hükümetin gösterdiği hassasiyeti unutan Yılmaz'ın CHP saflarına geçerek hükümeti, "Bizi sattınız" şeklinde suçlaması rehine günlerini hatırlattı.Öztürk Yılmaz'ın DEAŞ'ın elinde rehin bulunduğu günlerde, kendilerine bir zarar gelmemesi için, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hiçbir hükümet yetkilisi DEAŞ aleyhine konuşmamaya özen gösteriyordu. Ancak bu süre içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık Cumhurbaşkanı Erodğan'ı sıkıştırarak, "Neden DEAŞ'a terör örgütü demiyorsun, neden eleştirmiyorsun?" şeklinde açıklama ve çağrılarda bulunuyor. Yılmaz ve beraberindekiler örgütün elinden kurtulduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet örgüt aleyhine sert eleştirilere başlamıştı.

Yorumlar

ihsan ulen sen musulda deaşa esirken im kurtardı mit değilmi nankör yılmaz