CHP komik duruma düştü

'Bölücülük ve terör örgütü üyeliği' suçlamalarıyla tutuklanan HDP'lilere siper olan CHP'nin 'Ülkeyi böldürmeyeceğiz' ismiyle mitinglere hazırlık yapması ironik bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP komik duruma düştü
Sonhaberler | Haber Merkezi

'Bölücülük ve terör örgütü üyeliği' suçlamalarıyla tutuklanan HDP'lilere siper olan CHP, 'Ülkeyi böldürmeyeceğiz mitingleri' ismiyle mitingler düzenliyor. CHP'nin mitinglere hazırlık yaparken, partili bir milletvekilinin Türkiye'yi bölmeyi önererek İzmir'in ülkeden ayırlmasını ve AB'ye bağlanmasını önermesi ise partinin durumunu daha da içinden çıkılmaz hale getirdi. 

FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi örgütlere destek vermekle suçlanan CHP'nin, HDP milletvekillerinin tutuklanmasından sonra PKK açıklamasını aratmayan bir bildiriye imza atarak halkı ayaklanmaya çağırmasıyla ilgili tepkiler devam ederken, parti yönetimi ironik bir şekilde "Ülkeyi böldürmeyeceğiz" ismiyle miting kararı aldı. Parti milletvekillerinden birinin İzmir'i Türkiye'den ayırma teklifi ise partiyi de daha komik duruma düşürdü. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİNDEN SKANDAL AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, "Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. 'Avrupa Birliği'ni istemiyoruz' diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB'ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır" ifadelerini kullanmıştı. 

İLK MİTİNG 3 ARALIK'TA ADANA'DA

CHP Genel Yardımcısı Haluk Koç, MYK sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mitinginin ilkinin 3 Aralık günü Adana'da yapılacağı söyledi.

Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle: Gündem ağırlıklı olarak Anayasa tartışmasına kitlenmiş durumda. Kamu spotu yayınları var ya çeşitli iktidar yetkilileri "kandırıldık ey halkım unutma bizi" şeklinde açıklama yapıyorlar. Sorumluluklarını unuttturmak, gözardı ettirmek için diyorlar. Çoğu akla ziyan açıklamalar. Söylediklerini izliyorlar mı acaba... 15 Temmuz sonrasını Türkiye değişik bir atmosfere büründü. Demagoji yapılmasın, iktidar yetkilileri saptırmasın. Darbenin sorumluları kimse yakalanıp mutlaka adaletin karşısına çıkarılmalı. Bizim sorduğumuz şu: Türkiye 15 Temmuz'a nasıl geldi? Bunun yolu taşları nasıl döşendi? Kimlerin siyasi çıkarı ve beklentisiyle döşendi? Sorduğumuzda çıt yok kamu spotu... Sorular çok açık. Bu siyasi hataları kimler yaptı? CHP diye duyar diye duyuyorum.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine zarar gelmesini istemeyen tüm yurtsever insanlarımız. Hukuk devletinin yok edilerek adaletin birkaç kişinin iki dudağı arasında hapsedilmesinin toplumu çökerteceğini gören tüm insanlarımızı tavır almaya çağırıyoruz. Biz üzerimize düşen siyasi mücadeleyi parlamentoda yapacağız. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldik.

Yorumlar

ihsan ulen Yenikapı ruhuna ihanet eden sizsiniz bölücülere destek veren sizsiniz izmiri bölüp ab ye katmak isteyen sizsiniz yuh be bu kadar çarpıtma olurmu birde utanmadan miting yapacaklar