CHP'den tutuklu Gülmen ve Özakça'ya ziyaret

CHP heyeti, örgüt talimatıyla açlık grevi başlattıkları iddiasıyla tutuklanan Gülmen ve Özakça'yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den tutuklu Gülmen ve Özakça'ya ziyaret

CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu heyeti, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan ve açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'yı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonundan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir'den oluşan bir heyet, Gülmen ve Özakça'nın tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevini ziyaret ederek "Sincan Cezaevi Raporu" hazırladı.

Raporda, heyet üyelerinin, Gülmen ve Özakça'ya, açlık grevine ilişkin maksadın hasıl olduğunu, konunun Türkiye ve dünya gündemine taşındığını, kalıcı bir hasarla karşılaşmadan açlık grevini sona erdirme talebini ilettiği kaydedildi. Gülmen ve Özakça'nın "somut bir kazanım" elde edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdikleri belirtilen raporda, "CHP heyeti olarak hükümete Gülmen ve Özakça'nın çığlığını duymaları çağrımızı yineliyoruz. OHAL'in kaldırılıp, Türkiye'nin KHK'lar ile yönetilmesine son verilmesi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça nezdinde, tüm OHAL mağdurlarının dosyalarının etraflıca incelenerek, haksız olarak ihraç edilmiş olanların işe iadelerinin yapılması gerektiğini vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı .

Gülmen ve Özakça'nın cezaevi dışında kullandıkları ilaçlara ulaşabilmelerinin sağlanması gerektiğine işaret edilen raporda, başta Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve hükümete, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın cezaevi dışında sağlık durumlarıyla ilgilenen Ankara Tabip Odası hekimlerinin, cezaevinde Gülmen ve Özakça ile görüştürülmesi, hekim seçme hakkı çerçevesinde Gülmen ve Özakça'nın bundan sonraki durumlarıyla da yakından ilgilenmelerinin temin edilmesi gerekmektedir." çağrısında bulunuldu.

Gülmen'in vücut fonksiyonlarının daha yerinde olduğu, sadece bazı isim ve tarihleri anımsamakta zorlandığı belirtilen raporda, Özakça'nın vücut direncinin daha düşük olduğunun gözlemlendiği bildirildi.

Özakça ve Gülmen, OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilmişti.

Yorumlar