CHP halk ile buluşuyor

Milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden 5 ila 7'şer kişilik heyetler oluşturan CHP, ilk etapta 30 ilde alan çalışması yaparak, vatandaşları dinleyecek

Google Haberlere Abone ol
CHP halk ile buluşuyor

Milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden 5 ila 7'şer kişilik heyetler oluşturan CHP, ilk etapta 30 ilde alan çalışması yaparak, vatandaşları dinleyecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 ilde heyetler oluşturduklarını, bu heyetlerde Parti Meclisi üyelerinin ve milletvekillerinin bulunduğunu belirtti.

Bu heyetlerin, illerde en az iki gün süren alan çalışmaları yaptığını anlatan Bingöl, bu çalışmaların örgüte yönelik olmadığını, vatandaşlarla buluşulduğunu, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve muhtarlarla bir araya gelindiğini ifade etti.

Bu buluşmalarda Türkiye gündeminin değerlendirildiğini, CHP'nin görüşlerinin anlatıldığını vurgulayan Bingöl, sadece il merkezlerinde değil, ilçelerde, beldelerde, köylerde de çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bingöl, bu çalışmaları Türkiye'nin bütün illerine yaymayı amaçladıklarına işaret ederek, "İlk etapta 30 il için çalışma yapıyoruz. Bu iller arasında Adıyaman, Aksaray, Bitlis, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kütahya, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Van var." diye konuştu.

Bir çalışma programı hazırladıklarını, bu doğrultuda gidilen ilin özelliklerine yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Bingöl, görüşmelerden olumlu bir dönüş aldıklarını, vatandaşların kaygılarını CHP'ye ilettiğini bildirdi.

Heyetlerin, dış politikadan ekonomiye, işsizlikten teröre kadar CHP'nin duruşunu ve çözüm önerilerini halka anlattığını kaydeden Bingöl, heyetlerin ilin büyüklüğüne göre 5-7 kişiden oluştuğunu anlattı.

ADANA MİTİNGİ YAPILACAK

Bingöl, heyetlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda yol haritası belirleyeceklerine vurgu yaparak, "Elimizde böyle çalışmaların olması bizim için büyük zenginlik. İleride, heyetlerimizin gittiği illerde yaptığı çalışmalar bize ışık tutacak, sorunlara çözüm üretmemizi sağlayacak." diye konuştu.

Adana'da "Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz Cumhuriyeti Koruyacağız" adı altında 3 Aralık'ta bir miting düzenleyeceklerini hatırlatan Bingöl, cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü bir kez de Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'ndan yüksek sesle haykıracaklarını kaydetti.

Bingöl, CHP'nin sadece mitingleri organize ettiğini belirterek, tüm Adanalıları mitinge beklediklerini, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumlar doğrultusunda, "koşullar el verdiğince" farklı etkinlikler yapabileceklerini anlattı.

Daha önce de mitingler yaptıklarını anımsatan Bingöl, "Bu miting bir yürüyüşler ve mitingler zincirinin devamı. Taksim Mitingi'ni, Gündoğdu Mitingi'ni yapmıştık, Anafartalar'da köyde bir miting yapmıştık, Ankara'da yürüyüşler düzenledik. Bu da onların devamı." dedi.

" GÖRÜŞÜMÜZ BELLİ" İFADESİ

Bingöl, AK Parti ve MHP arasında başkanlık sistemiyle ilgili görüşmelere de değinerek, "Bizim görüşümüz belli, biz başından beri parlamenter demokratik sistemi savunuyoruz ve güçlendirilmesinden yanayız. Bizim elimizde AKP'nin hazırladığı metin yok, MHP ile görüşmeler sağlanıyor. Metin açığa çıktıktan sonra bizim düşüncelerimiz daha da netleşecek." ifadesini kullandı.

CHP'nin de hazırlıklarının olduğunu, yakın zamanda Anayasa Çalıştayı yapıldığını hatırlatan Bingöl, parlamenter sistemin güçlendirilmesi için 12 Eylül darbe hukukundan Türkiye'nin kurtarılması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar