CHP'den Selahattin Demirtaş güzellemeleri

2019 seçimleri öncesi HDP ile ittifakı söylentileri çoğalan CHP'den HDP seçmenine göz kırpan açıklamalar artmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, Demirtaş'ı samimi bulduğunu, suçsuz olduğuna inandığını söylerken; bir diğer CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise daha da ileri giderek Demirtaş'ın mahkemedeki savunmasına güzellemeler dizerek, "Tıpkı Denizlerinki gibi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Selahattin Demirtaş güzellemeleri

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayları arasında geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘terörü bitirme çabası yüzünden’ içeride olabileceğini savundu. Erdoğdu, “Demirtaş’ın terörü bitirme çabasını ve samimiyetini ben kendi adıma gördüğümü ve hissettiğimi düşünüyorum. O şiddet bitsin diye bir çaba gösterdiğini ve samimi bir adam olduğunu düşünüyorum.” dedi.

KRT TV’de Çağlar Dilara’nın programına konuk olan Erdoğdu, Demirtaş ile programlarının ve düşüncelerinin ayrı olduğunu belirterek Meclis’te siyasetin içinde olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Erdoğdu şöyle konuştu: “Kim ki bu ülkede milliyetçilikleri kaşıyorsa; Türk veya Kürt milliyetçiliği yaparak bizi ayrıştırmaya çalışıyorsa bizi bölmek istiyor demektir. Milletvekillerini hapse atarak sorunu çözeceklerine inananlar geçmişte bunu yaparak sorunu çözmeyi düşünenlerin ne hale geldiklerini düşünsünler. Bu işlemleri yapanlar yaptıkları sırada kendilerini çok güçlü hissederler ama sonuçta tarih ırmağı bir vadide akar, bunların hepsi o tarih ırmağının içerisinde yuvarlanan kayalar gibi olacaklar, o gün çok utanacaklar.”

Erdoğdu, Demirtaş’ın cezaevinde olmasınıysa şu sözlerle gerekçelendirdi: “Demirtaş’ın terörü bitirme çabasını ve samimiyetini ben kendi adıma gördüğümü ve hissettiğimi düşünüyorum. O şiddet bitsin diye bir çaba gösterdiğini ve samimi bir adam olduğunu düşünüyorum. Demirtaş, terörü bitirme çabası yüzünden içeride olabilir.”

TEKİN BİNGÖL: DEMİRTAŞ'IN SAVUNMASI DENİZLERİNKİ GİBİ

Öte yandan Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bence bu siyasi tarihimizde önemli savunmalardan biri olacak, tıpkı Denizlerin savunmasında olduğu gibi” ifadelerini kullandı. "Mahkemenin samimi ve belgelere dayanan savunmadan ne kadar etkilenerek tarafsız bir yargılama sonucunda karar alıp almayacağını göreceğiz” diyen CHP’li vekil, Demirtaş’ın Türkiye siyasetinde çok önemli yeri olan bir siyasetçi olduğunu ve en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşarak yeniden faaliyetlerini sürdürmesini dilediğini söyledi.

Bingöl, Demirtaş’ın, savunması sırasında “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit parti biziz” şeklindeki sözleri içinse şunları söyledi: “Önümüzdeki önemli seçimlerden biri de Cumhurbaşkanlığı seçimi. HDP bağlamında bunu söyledi. Sonuçta HDP’nin hatırı sayılır bir oyu var. Son seçimlerde altı milyonun üzerinde seçmen kitlesi HDP’ye oy verdi. Böyle bakıldığında bu önemli bir seçmen kitlesine tekabül ediyor. Son referandum sonuçlarını göz önüne alırsak bu seçmen kitlesi gerçekten çok önemli ve belirleyici seçmen kitlesinden biri olacak.”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DÜZEYİNDE ZİYARET

CHP'nin Selahattin Demirtaş ile muhabbeti yeni değil. Daha önce çok sayıda CHP'li vekil Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret etti. Son olarak da CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde Demirtaş'ı ziyaret etmişti.

Yorumlar

RUMUZ Anlat anlat yalan dinlemeyi severiz
sadık yuhy sana hain 52 kişinin ölümüne sebeb olmadımı Demirtaş