CHP'den Şafak Pavey kararı

CHP, sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliği görevinden istifa etme kararı alan Şafak Pavey'in talebine Genel Kurul'da 'Hayır' yönünde oy kullanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Şafak Pavey kararı

CHP'nin engelli Milletvekili Şafak Pavey milletvekilliğinden istifa kararı almıştı. Pavey'in istifa kararı partisi tarafından takdirle karşılanda ancak parti yönetimi istifanın kabul edilmesinden yana değil.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliğinden istifa etme kararı aldığını hatırlatarak, buna karşı bir karar aldıklarını açıkladı. Gök  Pavey’in istifasına ilişkin, “Şafak Hanım son derece etik davranıyor. Siyasette az rastlanır bir davranışla karşılaştık. Ancak biz Şafak Hanım’ın milletvekilliğini sürdürmesinden yanayız. Sonuçta Meclis’teki irademiz de bu yönde olacaktır. Genel kurul oylamasında istifasını kabul etmeyiz. Diğer partilerin de aynı şekilde davranacağını düşünüyorum” dedi.

Pavey, sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliğinden istifa etme kararı aldığını bildirdi. Pavey, yaptığı yazılı açıklamada, siyasete başladığı 2011 yılından bu yana seçmenlerine olan sorumluluklarını yerine getirmek için var gücüyle çalıştığını söyledi.

Yorumlar